Карло Анчелоти ще е новият старши треньорът на Наполи, обявиха

...
Карло Анчелоти ще е новият старши треньорът на Наполи, обявиха
Коментари Харесай

Карло Анчелоти ще е новият треньор на "Наполи"

Карло Анчелоти ще е новият старши треньорът на " Наполи ", оповестиха медиите в Италия. 58-годишният експерт е подписал контракт за два сезона, а годишната му заплата ще е 6.5 милиона евро, твърди " Гадзета дело спорт ". Според " Футбол Италия " назначението ще бъде оповестено на 1 юни.

Анчелоти ще размени Маурицио Сари, който води неаполитанци от лятото на 2015 година Сари е апетитен за любимец №1 за мениджърския пост в " Челси ". Очаква се в околните дни сините да уволнят Антонио Конте, който за два сезона на " Стамфорд бридж " завоюва купата във Висшата лига и Купата на Англия.

Сари има контракт с " Наполи " до лятото на 2021 година Клубът може да уволни треньора против относително скромна наказателна клауза в размер на 500 хиляди евро. Това обаче няма да се случи, защото в контракта на италианеца има уговорка за откупуване на стойност 8 милиона евро. Интерес към него с изключение на от " Челси " има и от " Зенит ".

Сари получава отлични мнения за работата си в " Наполи ". 59-годишният треньор, който притегли внимание отпред на " Емполи " (2012-2015 г.), записа 97 победи и единствено 25 загуби в 147-те си мача на скамейката на отбора от Неапол. Той беше определен за най-хубав треньор в Серия А през предишния сезон, а през сегашния тимът му беше кандидат за купата до последните кръгове.

Президентът на " Наполи " Аурелио де Лаурентис ще употребява парите, които се чака да получи за Сари, с цел да заплати заплатата на Анчелоти и екипа му за сезон 2018-19, написа още " Гадзета дело спорт ". Според информацията Де Лаурентис и Анчелоти били постигнали авансово съглашение още преди три седмици.

Анчелоти е без работа, откогато беше уволнен от " Байерн " (Мюнхен) през есента. " Наполи " ще бъде петият тим от Серия А в треньорската му кариера. Тя стартира в " Реджана " (1995-1996 г.) и продължи в " Парма " (1996-1998 г.), " Ювентус " (1999-2001 г.) и " Милан " (2001-2009 г.). След това някогашният полузащитник мина през " Челси ", " Реал " (Мадрид) и " Пари Сен Жермен ".

Анчелоти е единственият треньор, печелил купите в четири от петте огромни шампионати в Европа. Той има общо 19 трофея като ментор, в това число три в Шампионската лига. Единственият различен треньор с три европейски трофеи на клубно равнище е легендата на " Ливърпул " Боб Пейсли.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР