Карлес Пучдемон заяви, че е законният премиер на Каталуния, но

...
Карлес Пучдемон заяви, че е законният премиер на Каталуния, но
Коментари Харесай

Карлес Пучдемон заяви, че е законният премиер на Каталуния

Карлес Пучдемон съобщи, че е законният министър председател на Каталуния, само че прикани за закъснение на основаването на каталунска република. Отхвърли слуховете, че ще желае политическо леговище в Белгия и изиска гаранции за обективен развой в Испания. Всичко това напусналия кабинета си в Барселона водач сподели на конференция в Брюксел. Подробности за изказването му разяснява кореспондентът ни Десислава Апостолова.

Карлес Пучдемон, уволнен министър председател на Каталуния: При какво изискване бих се върнал в Каталуния? Тук търсим гаранция, каквато нямаме в този миг в Каталуния и Испания. Те не желаят правораздаване, а възмездие. Ние не желаеме да избягаме от отговорностите си във връзка със закона. Искаме да имаме юридически гаранции в европейски подтекст. Защото сме европейски жители. Реших да дойда не в Белгия, а в Брюксел. Това е значима разлика. Защото за нас Брюксел е столицата на Европа. Настоявам, че това е европейски въпрос. Енрике Хирон, испанец, живеещ в Белгия: За мен той е страхливец, тъй като когато беше заобиколен от свои хора и се усещаше сигу рен, стоеше в Каталуния, държеше речи и поставяше претенции. Сега, когато законът потегля след него, бяга, с цел да не носи следствията.  © Българска телеграфна агенция  Мадрид не разяснява речта на Карлес Пучдемон Мадрид не разяснява речта на Карлес Пучдемон
Минути след речта на Карлес Пучдемон в Белгия, представител на испанското държавно управление съобщи, че Мадрид няма да разяснява изказванията му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР