Карикатура на Серина Уилямс, предизвикала спорове, дори възмущение, не е

...
Карикатура на Серина Уилямс, предизвикала спорове, дори възмущение, не е
Коментари Харесай

Не, не е еретично да осмееш Серина Уилямс в карикатура, реши медиен регулатор

Карикатура на Серина Уилямс, провокирала разногласия, даже отвращение, не е нарушила медийните стандарти.

Това постанови австралийския медиен регулатор след абсурда, който провокира обявата на в. The Herald Sun след изгубения от нея край на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2018 година

На финала държанието на носителката на 23 трофеи от Големия шлем излезе отвън надзор, когато основния арбитър на мача Карлос Рамос я наказа с предизвестие за препоръки от треньора ѝ Патрик Муратоглу, след което Уилямс се възпротиви, че не е получавала такива строши и ракетата си. Португалският арбитър наложи ново наказване - точка за противничката, а Серина го нарече " апаш " и " измамник " и с държанието ѝ пристигна и новото наказване - цялостен гейм за противничката ѝ Наоми Осака. Обвиненията продължиха и след мача - съдията този път се оказа " сексист " - мъжете правели каквото си желаят на корта, а не били наказвани, а дамите били. Нападки пристигнаха и от президента на американската асоциация по тенис Катрина Адамс. Тя се извини, когато излезе статистика, която демонстрира, че не, мъжете не са по-малко наказвани от нарушаващите разпоредбите дами на корта.

Неочакваният край въодушеви и карикатуриста Майк Найт, който изобрази подскачащата на корта гневна Уилямс над счупена ракета, до която се търкаля биберон (малко преди този момент Уилямс се завърна в спорта след майчинство - бел. ред.). На назад във времето се виждат основният арбитър на стола и до него - Осака. " Не можете ли просто да я оставите да победи? ", пита загриженият арбитър безмълвната японка.

Рисунката, оповестена в австралийския вестник, провокира следващата стихия. Този път създателят ѝ се оказа сексист. Найт се отбрани, като изясни, че е желал да подчертава върху недостойното държание на Серина. Той уточни, че е рисувал и карикатури на Ник Кирьос, само че сходна сензитивност не е била проявявана.

Безмилостни критици обаче провидяха в нея и расизъм - с изключение на дамите очевидно създателят не харесвал и афро-американците.

Австралийският медиен съвет обаче излезе с изрично умозаключение, че карикатурата не нарушава медийните стандарти и нито е расистка, нито сексистка. Все отново медийните специалисти прибавят, че схващат, че някои я намират за " обидна ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР