Кариерата на Ройстън Дренте не се разви по план. След

...
Кариерата на Ройстън Дренте не се разви по план. След
Коментари Харесай

Спортни хроники: Галактикото, който се помисли за Бог, но падна заради твърде много алкохол

Кариерата на Ройстън Дренте не се разви по проект. След като бе притеглен от Реал Мадрид през 2007 година се очакваше всичко за него да тръгне във възходяща посока, само че холандецът по този начин и не оправда упованията към себе си.

На 35 година лявото крило продължава да играе, подвизавайки се по долните испански дивизии. Повечето почитатели обаче са го не запомнили изцяло, защото след Реал поигра за Евертън, след което изпадна от елитната футболна карта.

„ Не бях подготвен да стана експерт – признава Дренте в изявление за „ La Gazzetta dello Sport. – Помислих се за Бог, само че прекомерно доста обичах да купонясвам. Ако искаш да си на върха, би трябвало да се научиш да комбинираш тези две неща. “

В петте години, в които бе благосъстоятелност на Реал Мадрид, Дренте изигра общо 65 мача с бялата фланелка – повече, в сравнение с за който и да е различен тим в кариерата му. Само по себе си, това е задоволително доказателство за това какъв брой малко се задържа крилото, където и да отиде.

В тези пет години Дренте бе отдаван чартърен в Еркулес и Евертън, където прекара последния сезон от престоя си на „ Сантяго Бернабеу “.

„ През 2007-а бях на 20 година – спомня си Ройстън. – Бях в пика на кариерата си. Беше мъчно за пояснение. Изпълних фантазията си да вляза в тази съблекалня (на Реал – б.а.). Никога няма да не помни тези моменти.

От едната страна е професионалният живот на футболиста, а от другата – персоналният живот. Най-трудното за мен тогава бе, че трябваше да трансформира метода си на живот, и то незабавно. Сега съзнавам какъв брой неточности съм позволил и че не съм правил нещата по верния метод. “

Въпреки всичко Дренте пази изключителни мемоари от времето си в Реал Мадрид.

„ Раул беше образец за всички – споделя още крилото. – Мичел Салгадо ми беше като брат, а Гути беше мой татко.

Не бих определил кариерата си като неуспех. Имах и доста приятни моменти. Бях доста благополучен, въпреки всичко играех за най-великия клуб на всички времена – Реал Мадрид. Никой не може да ми го отнеме.

Винаги ще вардя Реал Мадрид в сърцето си. Завинаги ще остана почитател на Реал Мадрид. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР