Кърджали. Полицията в Кърджалийското околийско управление била пеша и конна,

...
Кърджали. Полицията в Кърджалийското околийско управление била пеша и конна,
Коментари Харесай

Венцислав Момчилов, ОДМВР - Кърджали: Полицията в града посреща празника на МВР с добри резултати от дейността си

Кърджали. Полицията в Кърджалийското околийско ръководство била пешком и конна, на нея се подчинявала и частната полиция в минното акционерно сдружение „ Пирин “. Това сподели за Радио " Фокус " старши комисар Венцислав Момчилов, шеф на ОДМВР-Кърджали, за историята на локалната полицейска работа в словото си по случай 140 години от основаването на Министерство на вътрешните работи в България. Някогашното Кърджалийско околийско ръководство е било учредено незабавно след освобождението на града през Балканската война със заповед от 12.10.1912 година на Министерството на вътрешните работи и националното здраве. Командированият от София представител на държавното управление Ради Попов провел работата на административно-полицейската работа в Кърджали и околията. Околийският шеф бил директно зависещ на окръжния шеф, бил негов асистент и заместител в околията. Полицията в Кърджалийското околийско ръководство била пешком и конна, на нея била подчинена и частната полиция в минното акционерно сдружение „ Пирин “.
„ Хиляди полицейски чиновници в област Кърджали са взели участие в одобряването на професионализма и престижа на една от най-мощните държавни структури в района – тази на Министерството на вътрешните работи. И през днешния ден служители на реда, пожарникари, жандармеристи и гранични служители на реда работят безрезервно за опазването живота, здравето и имуществото на хората и за добър публичен ред. Сегашният празник ОДМВР - Кърджали посреща с положителни резултат в активността си. От записаните за полугодието 348 закононарушения близо половината са разкрити, по останалите не престават дейните дейности за определяне на причинителите “, сподели началникът на ОДМВР-Кърджали. Той добави още, че всекидневните старания на полицейските чиновници да отговорят на упованията на жителите са здравият пиедестал за одобряването на престижа на полицейската институция и доверието на популацията към нея.
Началникът на ОДМВР-Кърджали пожела на сътрудниците си здраве, блян да са в услуга на жителите постоянно и на професионална висота на своите работни места. „ Изказвам своята признателност освен към полицейските чиновници, само че и към фамилиите им за разбирането, което демонстрират към уговорките в осъществяването на служебните задания, за които доста постоянно няма работно време “, сподели още в словото си Венцислав Момчилов.
Дарина ДЕЕНИЧИНА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР