Кърджали, Пазарджик и Благоевград вече са с най-ниска заболеваемост от

...
Кърджали, Пазарджик и Благоевград вече са с най-ниска заболеваемост от
Коментари Харесай

Отменя се епидемичната обстановка в Благоевград, въведена заради грипа

Кърджали, Пазарджик и Благоевград към този момент са с най-ниска заболеваемост от COVID-19 на двуседмична база
Благоевград излиза от епидемиологичната конюнктура, която беше въведена поради многото болни със сезонния грип от вид А, прочут още като " Камбоджа ", написа Българска национална телевизия.

Епидемичната конюнктура беше въведена на 18 март със заповед на РЗИ единствено в регионалния център, като се не разрешиха плановите интервенции, детските и женски съвещания, както и имунизациите за децата.

При въвеждането на епидемиологичната конюнктура болните от грипа доближиха 600 души на 10 000 население, само че сега са 300 души на 10 000 население. Грипната зараза в града продължи 12 дни, като вирусът засягаше главно децата. Не се стигна до въвеждане на грипна почивка и до доста тежки или смъртни случаи.

Освен Благоевград, областите Кърджали и Пазарджик от през днешния ден са в зелена зона по равнище на заболеваемост от COVID-19 на двуседмична база. Това демонстрират днешните данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания. В тъмночервената зона с най-висока заболеваемост е единствено област Силистра.

В алената зона са София-град и областите Видин, Велико Търново, Стара Загора, Ямбол, Бургас, Шумен, Варна и Добрич. Останалите области са в жълтата зона.

Заболеваемостта от ковид в страната на двуседмична база е 276 на 100 000 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР