Кърджали. Отец Николай отслужи в средновековния манастир Св. Йоан Предтеча“

...
Кърджали. Отец Николай отслужи в средновековния манастир Св. Йоан Предтеча“
Коментари Харесай

Отец Николай, манастир Св. Йоан Предтеча - Кърджали: Трябва да разберем, че всичко става с Божията воля и знание, но и с нашето доброволно съгласие

Кърджали. Отец Николай отслужи в средновековния манастир „ Св. Йоан Предтеча “ в Кърджали литургия за Благовещение. Питаме духовния ментор какво е Благовещение за днешния човек. По мотив празника той сподели за Радио „ Фокус “ , че би трябвало да разберем, че всичко става с Божията воля и познание, само че и с нашето непринудено единодушие. „ Честит и от Бога празник за вас и вашите слушатели в този извънредно плодороден ден. Ето това е ден, когато Бог е решил да изпрати на земята своя небесен ангел Гавраил за освобождение на човечеството посредством тази свята и непорочна жена, тогава още единствено Мариам “, изясни отец Николай и добави, че с този ден се поставя началото на спасението на човечеството. Той уточни, че всички хора са чакали тази новина на цялата земя – Бог да изпрати Месията, с цел да възвести спасението на човечеството от първото, Адамовото проклинание.
„ Интересното за нас, индивидите, през днешния ден е да разберем, че всичко става с Божията воля, с Божието познание, само че и с нашето непринудено единодушие. Защото, когато ангелът й споделя тази новина, тя още не е случил момента на нейното зачатие, само че когато тя споделя: „ Ето рабинята господня, дано бъде по думата ти “, тогава става и зачеването, въплъщението на Божия Син “, сподели още свещеникът в средновековния манастир и означи, че индивидът е виновен за решенията и изборите, които прави в своя живот. „ Защо загатнах това нещо, тъй като за днешно време, за всичко, което се случва към нас, което става с индивида, в неговия живот, по някакъв метод той е дал своето непринудено единодушие за всичко, което се случва с него. Честит празник на всички “, разяснява отец Николай.
Дарина ДЕЕНИЧИНА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР