Кърджали. Конференцията на тема Вдъхновени - заедно за детство без

...
Кърджали. Конференцията на тема Вдъхновени - заедно за детство без
Коментари Харесай

Кърджали: Конференция на тема Вдъхновени - заедно за детство без насилие се проведе в града

Кърджали. Конференцията на тематика " Вдъхновени - дружно за детство без принуждение ", която се организира в града, обърна внимание на проблемите с насилието над децата и механизмите за предотвратяването му и реагиране против него, съобщи сътрудник на Радио Фокус . Фондация “П.У.Л.С. “, като част от Обединение “Детство без принуждение ” е основател и уредник за провеждането на локалните и районни срещи, под надпис “Вдъхновени - дружно за детство без принуждение ” в градовете Перник, Благоевград, Кърджали и Хасково.
„ Фондация „ П.У.Л.С. “ е основател на събитията за показване наInspire и на началото на диалог за “Детство без принуждение “ в градовете Перник, Благоевград, Хасково и Кърджали. Днес ние сме в Кърджали, при семейството на Български червен кръст и партньорството на Областния съвет на БЧК в Кърджали. От началото на тази година екипът на фондацията стартира серия на събития, свързани с повишение на чувствителността на обществото по тематиките за домашно принуждение и принуждение над деца “, съобщи за Радио " Фокус " Юлия Андонова, Юлия Андонова.
Насилието над деца не е нов проблем в нашето общество, а също и в множеството човешки общества по целия свят и във всички времена. Какво е особено за нашето време и нашето общество, известни ли са ни работещи механизми за попречване и реагиране при такова принуждение? Тези въпроси разискваха в Кърджали представители на локални районни институции, като РДСП, Държавно стопанско предприятие, ОЗД, ОДнаМВР, РУО, МБАЛ, учебни заведения, цивилен организации, родители и други структури, ангажирани със закрилата на деца. Основна цел на срещата е да се слагат на дневен ред потребностите в района и опциите, от които могат да се възползват всички ангажирани с казуса, посредством основаните принадлежности в специфична стратегия.
“Проведохме към този момент е серия от образования с екипите на Български червен кръст със серия от срещи с регионалната администрация, община Кърджали. Всички ние дружно можем да предотвратим насилието в нашето общество, да реагираме за съгласуване и да споделим едни от най-хубавите практики, които сме натрупали като организация в съдействие с експертизата която има тука в Кърджали. Заедно да обединим напъните си и да поставим основите на доста хубави събития и услуги, в поддръжка на потърпевшите от принуждение, сподели Юлия Андонова, Юлия Андонова.
Дарина ДЕЕНИЧИНА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР