Кърджали. Кърджали е град, който по невероятен начин съчетава красотата

...
Кърджали. Кърджали е град, който по невероятен начин съчетава красотата
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Град Кърджали съчетава красотата на Родопите с хилядолетна история, богати традиции и култура

Кърджали. Кърджали е град, който по необикновен метод съчетава хубостта на Родопите и Арда с хилядолетната си история, богатите обичаи и просвета, съвременен образ и водещи промишлености. Благодарен съм за всичко, което отдадено вършиме за това прелестно кътче на България. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към жители на Кърджали в Регионалния исторически музей в града, оповестиха от прессекретариата на президента . Президентът посети в Кърджали по покана на регионалния шеф Даниел Делчев.

Президентът открои общите цели за развиване на района и страната – България да бъде съвременна европейска просперираща страна с почтени заплати, съвременно опазване на здравето и конкурентно обучение, вложения, съвременни производства и развито селско стопанство.

По думите на президента, укрепването на държавността е първостепенна цел и посредством постигането ѝ ще се пресекат кражбите и злоупотребата с власт. „ Ако не укрепим държавността, всичките ни старания ще пропадат още веднъж в плен на олигархията и ще бъдем още веднъж на последните места в европейските ранглисти по приходи и стандарт на живот “, акцентира Румен Радев.

Държавният глава удостои с грамоти младежи от СУ „ П. Р. Славейков “ в Кърджали, които станаха международни първенци по волейбол на Световните училищен спортни игри. Президентът приветства младите спортисти, учителите и треньорите им за образеца, който дават. " Трябва да създадем условия, тъй че нашите деца да спортуват всеобщо, тъй като спортът развива освен физически качества, а калява волята, развива темперамент и възпитава в отборен дух. Това ни би трябвало, с цел да бъдем сполучливи като нация “, акцентира Румен Радев.

По време на визитата си в Кърджали президентът посети Регионалния исторически музей в сряда вечерта и приветства напъните на екипа му за съхранената многовековна българска история, просвета и обичаи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР