Кърджали. Читалище Обединение - 1913 година“ организира пролетен карнавал за

...
Кърджали. Читалище Обединение - 1913 година“ организира пролетен карнавал за
Коментари Харесай

Кърджали: Читалище „Обединение - 1913 година“ организира пролетен карнавал за деца от 2 до 7 години

Кърджали. Читалище „ Обединение - 1913 година “ провежда пролетен карнавал за деца от 2 до 7 години. Това заяви за Радио „ Фокус “ Камелия Чолакова, секретар на читалището. Празникът ще стартира на 16 март от 11.00 часа. По думите ѝ за първи път се прави пролетен карнавал с Центъра за ранно детско развиване. Разгласата е посредством разгласи и посредством обществените мрежи, както и обвързваните с детския център родители. Според Чолакова децата ще се маскират, ще пеят и танцуват. Центърът е самобитно продължение на плана на НЧ „ Обединение - 1913 ” - „ Пътуваща лаборатория за ранно детско развиване ”. В него децата могат да играят и да се развиват, до момента в който родителите умерено поддържат връзка между тях.
Областният шеф Никола Чанев направи подаяние при откриването му преди три месеца с пъзели по картинки на приказки. „ Тук децата учат и опознават света в процеса на играта, а майките се поучават от психолози и педагози, с цел да могат да се оправят с развиването и възпитанието на децата си, по одобрена методика за поддръжка на фамилии с дребни деца (от 2 до 7 години) ", изясни секретарят на читалището Камелия Чолакова. Проектът е създаден въз основата на опита на няколкото издания на „ Работилница за родители „ Да пораснем дружно “, които читалището е осъществило до момента.
Читалище „ Обединение “ е основано по времето на Балканската война 1913 година и то е първият културен институт в Кърджали, то е намерено дружно с първото просветно средище - българското учебно заведение в града. Името „ Обединение “ е знак на устрема на създателите му към обединяване на всички български земи.
Дарина ДЕЕНИЧИНА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР