Карантината, както и мерките за социална дистанция, доведоха до спад

...
Карантината, както и мерките за социална дистанция, доведоха до спад
Коментари Харесай

ЕС: Това няма да приключи скоро и хората трябва да са готови психически

Карантината, както и ограниченията за обществена отдалеченост, доведоха до спад с 45 на 100 на инфектираните с ковид и на случаите в границите на 14-дневната карантина по отношение на случаите от 8 април. Това заяви шефът на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите Андреа Амон, която дава отговор на въпроси на комисията по околна среда, публично здраве и сигурност на храните в Европейския парламент.

Същевременно Амон предизвести: „ При всички положения, това няма да завърши скоро и хората би трябвало да са готови душевен за това. Като навлизаме във втората фаза, не би трябвало да се отхвърляме от същността. Общностите би трябвало да са ангажирани и стимулирани да поддържат високите стандарти на сериозна хигиена, респираторния етикет, потреблението на маски, когато са заболели, както и нужната обществена отдалеченост. Това ще им разреши да защитят себе си и останалите “.

От през днешния ден редица европейски страни, измежду които Италия, Испания, Гърция, Португалия и Белгия оповестиха, че облекчават строгите карантинни ограничения, съобщи БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР