Каракас. Венецуелският външен министър Хорхе Ареас вярва, че съветникът на

...
Каракас. Венецуелският външен министър Хорхе Ареас вярва, че съветникът на
Коментари Харесай

ТАСС: Министерството на външните работи на Венецуела заяви, че Болтън се намесва в държавните дела

Каракас. Венецуелският външен министър Хорхе Ареас има вяра, че съветникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джон Болтън се намесва във вътрешните работи на републиката, а не в директните му отговорности. Това написа той в Twitter, оповестява организация TACC .
„ Функциите на Джон Болтън са да подсигурява сигурността на Съединените щати. Но наподобява, че му се заплаща по-скоро за безплодна интервенция във вътрешните работи на Венецуела в жанр, съчетаващ детайли от Студената война и доктрината „ Монро “, написа той.
Болтън съобщи, че Съединените щати ще прегледат разполагането на въоръжените сили в западното полукълбо като провокативни дейности, които съставляват опасност за мира и сигурността в района. Тази позиция той изрази по отношение на идването на съветски самолети във Венецуела по-рано. Вестник El Comercio заяви, че самолети Ан-124 и Ил-62 с съветски военни и 35 тона товари са пристигнали на 23 март на летище в Каракас.
Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че експерти от Русия са пристигнали във Венецуела в строго сходство с конституцията на републиката. Както акцентира Захарова, „ наличието на съветски експерти във Венецуела е регламентирано от съглашение сред държавното управление на Руската федерация и държавното управление на Венецуела за военно-техническо съдействие, подписано през май 2001 година “

Превод и редакция : Калоян Пенков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР