КАРАКАС (Ройтерс) - Колумбийският президент Густаво Петро, ​​който посети Венецуела

...
КАРАКАС (Ройтерс) - Колумбийският президент Густаво Петро, ​​който посети Венецуела
Коментари Харесай

Колумбийският президент Петро казва, че е предложил САЩ да плащат бонуси на венецуелските мигранти

КАРАКАС (Ройтерс) - Колумбийският президент Густаво Петро, ​​който посети Венецуела в събота, сподели, че е предложил на Съединените щати да заплащат за " икономическа стабилизация " бонус за венецуелските мигранти, които стопират в Колумбия на път за Съединени американски щати

„ Трябва да реализираме съглашение със Съединените щати по отношение на миграцията “, сподели Петро дружно с президента на Венецуела Николас Мадуро. „ Предложихме бонуси за икономическа стабилизация на Съединените щати. “

Петро не даде детайлности за бонусите, нито сподели по кое време е направил предлагането. Но той сподели, че заплащанията ще разрешат на фамилиите " да се върнат в дома си, в земята си. "

Близо 2,8 милиона венецуелци живеят в Колумбия, част от изселването на над 7 милиона, които са напуснали членката на ОПЕК страна от 2017 година насам заради продължителната икономическа рецесия.

„ Вярвам, че това изселване... би трябвало да се пренасочи към страната им на генезис, тъй като в по-голямата си част те са венецуелци “, добави Петро, ​​подчертавайки, че мигрантите могат да изберат да се върнат във Венецуела или да останат в Колумбия.

Правителството на Мадуро твърди, че към два милиона души са напуснали Венецуела, а президентът на Венецуела не загатна повече предлагането на Петро.

По други тематики, Петро сподели, че е „ доста евентуално “ колумбийската петролна компания Ecopetrol, която е мажоритарна държавна благосъстоятелност, да си партнира с венецуелската държавна петролна компания PDVSA в изследването на газ и петрол. Той загатна за „ същинска енергийна интеграция сред двете страни “, без да дава детайлности.

(Репортаж от Вивиан Секера; Редактиране от Синтия Остерман)

Вижте коментарите

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР