Карабинери ще свирят в Лесичово на 3 март, съобщи за

...
Карабинери ще свирят в Лесичово на 3 март, съобщи за
Коментари Харесай

Бендът на карабинерите идва в Лесичово на 3 март

Карабинери ще свирят в Лесичово на 3 март, заяви за " Пазарджишка Марица " Веселина Милкова, зам.-кмет на общината. Тук националният празник на България тази година ще бъде празнуван с величествен концерт. Националния музикален бенд на Асоциацията на карабинерите от район Лацио с началник Маестро Паскулино Аведуто и водещата на телевизия Раи Александра Канале в продължение на два часа ще радват присъстващите със своите осъществявания.

Празникът ще  започне в 11 часа с поднасяне на венци. След това ще стартира концертът на бенда на карабинерите. Те са 75 индивида - някогашни и сегашни служители на реда и пожарникари, обединени от любовта си към музиката. Свирят от оперни и симфонични пиеси до съвременни поп-рок части. Няма празник в Лацио, който да минава без тяхно присъединяване. През 2017 година са свирили на Коледния концерт във Ватикана и папа Франциск приветствал осъществяванията им.

Този гастрол в Лесичово на бенда на карабинерите стана вероятен с помощта на един техен съотечественик, италианец, влюбен в България, изясни Веселина Милкова. И описа, че преди към половин година в Лесичово за първи път идва на посетители на собствен другар предприемачът Даниеле Гуглиетта. Запленен от спокойствието, красивата природа и гостоприемството на хората, той взема решение да влага тук.

Към днешна дата Гуглиетта към този момент има с изключение на ресторант в София и завод в Лесичово. Оказва се, че в бенда на карабинерите от Лацио има доста другари на Гуглиетта, на които той споделя за Лесичово и разсънва любознанието им. Така непринудено се ражда концепцията оркестърът да посети дребната българска община. Даниеле се среща с кмета на общината инж. Серьожа Лазаров, с цел да обсъдят концепцията и опциите да създадат идния празник още по-вълнуващ.

Вече е изпратена покана и до посланика на Италия в България Стефано Балди. И до момента в който се чака удостоверение от дипломата, излиза наяве, че е несъмнено наличието на още един ВИП - Маурицио Ферери - ръководител на Асоциацията на италианските бизнесмени в България. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР