Капсулата на НАСА с проби от най-опасната известна скала в

...
Капсулата на НАСА с проби от най-опасната известна скала в
Коментари Харесай

Капсулата на НАСА с проби от астероида Бену се приземи на Земята

Капсулата на НАСА с проби от " най-опасната известна канара в Слънчевата система " се приземи на Земята. Американската галактическа организация разтовари материалите от капсула, която падна в пустинята в щата Юта, оповестява БиБиСи.

Пробите са взети от повърхността на метеорита Бену през 2020 г . от галактическия транспортен съд Озирис-Рекс. НАСА желае да научи повече за галактическия обект, тъй като има късмет метеорита да удари нашата планета през идващите 300 години.

Пробите евентуално ще обезпечат нова визия за образуването на Слънчевата система преди 4,6 милиарда години и ще дадат спомагателна информация за това по какъв начин е почнал животът в нашия свят.

Капсулата на НАСА се приземи в 10:52 локално време. Контейнерът с размерите на автомобилна гума навлезе в атмосферата над западната част на Съединени американски щати с повече от 12 км/сек. Топлинен щит и парашути забавиха спускането му и го приземиха точно.

Учените са нетърпеливи да се снабдят с скъпия товар, който се прави оценка на към 250 грама. Пробите ще бъдат превозено до особено оборудване в Джонсън, където ще стартира техния разбор.

НАСА възнамерява конференция на 11 октомври , с цел да даде информация за пробите от метеорита Бену.
 НАСА: Пазим Земята от метеорити
НАСА: Пазим Земята от метеорити

Ударната сонда беше изстреляна през ноември предходната година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР