Капсулата Dragon на частната американска компания paceX с астронавтите на

...
Капсулата Dragon на частната американска компания paceX с астронавтите на
Коментари Харесай

Астронавтите на НАСА успешно се приводниха с капсулата на SpaceX

Капсулата Dragon на частната американска компания " paceX с астронавтите на НАСА Дъг Хърли и Боб Бенкен се приводни в Мексиканския залив, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Успешното приводняване беше заключителният основен тест за това дали галактическият уред на Илон Мъск може да транспортира астронавти до и от орбита - героизъм, който никоя частна компания не е правила до момента. Това е първото приводняване от 45 години за астронавти от НАСА, отбелязва Асошиейтед прес.

Капсулата с форма на жълъд се приводни край крайбрежията на Флорида. Американското Национално ръководство по аеронавтика и проучване на галактическото пространство /НАСА/ предаваше онлайн заключителния стадий от полета на капсулата.

На височина към 5,5 километра се задействаха спирачните парашути на кораба, а след няколко минути - на височина към 2 километра, се отвориха и четирите съществени парашута.

В 14.48 ч. локално време през вчерашния ден (21.48 бълг. вр.) капсулата Dragon, откакто се беше снижавала със скорост към 7,5 километра в час, се приводни.

" Добре пристигнали още веднъж на планетата Земя, благодарим, че летяхте на SpaceX, обявиха от наземния надзор. " За нас беше същинска чест и привилегия ", отговори Хърли.

Повече от час след приводняването, астронавтите излязоха от капсулата, качена на борда на избавителен транспортен съд,и се насочиха за медицински проучвания.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп поздрави екипажа на Dragon, два месеца откакто участва на излитането му към Международната галактическа станция, оповестиха Франс прес и ТАСС.

" Забележително е да забележим нашите астронавти от НАСА да се завръщат на Земята след двумесечна сполучлива задача. Благодаря на всички ", написа в Туитър Тръмп. " Астронавтите направиха първото приводняване от 45 години. Много впечатляващо! ", добави президентът.

Последният път, когато астронавти на НАСА кацнаха във вода беше на 24 юли 1975 година, в Тихия океан, след взаимна американско-съветска задача, известна като " Аполо-Союз ", напомня Асошиейтед прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР