Капитанът на женския ни национален отбор по волейбол Елица Василева

...
Капитанът на женския ни национален отбор по волейбол Елица Василева
Коментари Харесай

Капитанът на волейболистките ни: Мисля, че изкарах коронавирус! Трябва да бъдем отговорни към близките си

Капитанът на женския ни народен тим по волейбол Елица Василева е в най-рисковата част от Северна Италия – Новара и показа пред подозренията си, че преди три месеца е изкарала самата тя ковид след присъединяване си в Китай на Световното клубно състезание с отбора си Игор Горгонзола (Новара).

„ Ние дружно с още един италиански и няколко турски тимове през декември бяхме в Китай на Световното клубно състезание. С прибирането се разболяхме съвсем всички. Имаше интервал, в който го отдавахме на паднал имунитет поради пътуването, часовата разлика, съвсем не спяхме и тежкия шампионат с 5 мача за 7 дни. Но връщайки се от Китай, всички изкарахме по един вирус с висока температура, неявяване на девойки от тренировки и мачове. Реално в този момент като се върнем обратно си мислим, че може би сме изкарали и ковид, който таман е почнал тогава! Но тъй като сме млади и със мощен имунитет сме го изкарали по-леко. Надявам се единствено да не съм го предала на някого. Нямам подобен огромен боязън от вируса, тъй като знам, че съм здрава, само че по-големият ми боязън е да не го предам на някого, тъй като ние сме виновни за хората към нас повече в сравнение с за самите себе си “, описа Ели пред dsport.bg.

Припомняме, че тя след Световното клубно състезание се върна в Италия, а по Коледа се причисли в София към националната ни селекция, с която януари взе участие в последната европейска олимпийска подготовка в Нидерландия.

В момента поради изключителното състояние на Апенините Елица не крие, че всичко е равно, умерено и даже отвратително като бавно стартира полудяване тъй като е сама у дома, през ден върви до магазина за храна и поддържа форма с извършения с ластици и коремни преси в хола, както нанагорнище на стълбите от първи до пети етаж вътре в блока. Новара е град в Северна Италия с към 104 хиляди поданици, само че броят на далите позитивни проби за Covid-19 там е два пъти повече от тези в цяла България.

„ Ние от това, което сме привикнали като динамичност, от три тренировки дневно, от физическо огромно натоварване, внезапно се затваряш у дома, нямаш никаква цел денем, не се готвиш за мач. Всичко стана доста равно, умерено и отвратително. Първите три дни бяха що годе естествени, само че в този момент усещаш по какъв начин последователно полудяваш. Тичам по вътрешните стълби. От моя кондиционен треньор имам направена стратегия за извършения у дома. Неща, които да правиш в хола. От време на време виждам някоя другарка от тима, можем да се забележим за кафе и вечеря, едвам не сме чисто сами. Освен тях различен не виждам. “

На три пъти управлението на италианския волейбол спираше шампионата и няма изясненост по какъв начин ще се действа в бъдеще, както дали изобщо ще приключи. Отделно Елица и Новара трябваше да играят 1/4-финал в Шампионската лига, а американските волейболистки се прибраха в Съединени американски щати от съображения за своето здраве и сигурност. Относно волейбол тя сподели:

„ „ Търсиха разновидности за затворени порти, за безпристрастен терен. Всеки тим трябваше да играе в Марибор, Словения, само че анулираха всичко. През ден вършат събрания и търсят решение, само че доста американци се прибраха у дома по разпореждане на тяхната федерация и от боязън, че няма да могат да се приберат въобще. Имам две американки в шампионата, които споделиха, че ще се върнат, само че не желаеха да рискуват. Вероятността да се върнат е минимална. Дори да се продължи със сезона, ще пропуснат най-малко 2-3 мача. Полската лига спря, немската. При нас е най-горещата точка и не са решили още, не знам по кое време ще излязат с някакво решение. “

Самата Елица не възнамерява скоро да се прибира с кола в България, тъй като за нея е най-важно да се предпазят околните и да бъдем виновни точно към тях. Тя похвали дейностите на страна и общество в България, сравнявайки си тези на Ботуша.

На финала Елица Василева посредством dsport се обърна към всички, които в този момент изпитват също компликации да стоят по домовете си поради изключителното състояние поради Covid-19: „ Колкото повече успеем да стиснем зъби и да го създадем в този момент, толкоз по-бързо ще можем да сме „ на независимост “ още веднъж. Ако в този момент не го изпълняваме, това нещо може да продължи и с месеци. А в този момент, в случай че го осъществим за 10 дни, мисля, че ще бъдем доста по-спокойни и ще се върнем към естественото полека-лека. Аз не се багра за себе си, а за околните си хора. И мисля, че всеки би трябвало да бъде доста виновен за околните си и за хората към него. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР