Капитанът на Франция Яник Ноа избра Жереми Шарди вместо Люка

...
Капитанът на Франция Яник Ноа избра Жереми Шарди вместо Люка
Коментари Харесай

Яник Ноа избра Шарди и Цонга за първите мачове на сингъл

Капитанът на Франция Яник Ноа избра Жереми Шарди вместо Люка Пуй да играе в първия сингъл на финала на " Купа Дейвис ". Защитаващият купата си отбор на Франция посреща Хърватия от петък до неделя на алените кортове в Лил в последния край на импровизирано международно отборно състезание по тенис за мъже, който ще се играе по сегашния формат. Шарди ще открие мача на десеткратния първенец Франция против Борна Чорич в петък.

Люка Пуй донесе триумфа на французите на финала предходната година против Белгия с 3:2 и се очакваше още веднъж да играе на сингъл. Шарди пък няма загуба на червени кортове в шампионата. Жо-Вилфред Цонга, който пропусна по-голямата част от сезона поради травма на коляното, ще играе във втория сингъл против Марин Чилич. Пиер-Юг Ербер и Никола Маю са декларирани за срещата на двойки в събота против Мате Павич и Иван Додиг.
От 2019 година в елита на " Купа Дейвис " ще вземат участие 18 състава, а първенецът ще бъде излъчен в границите на седмица след края на сезона. Първото издание в новия формат ще се състои в края на ноември в Мадрид (Испания).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР