Капитанът на българския национален отбор по джудо Ивайло Иванов даде

...
Капитанът на българския национален отбор по джудо Ивайло Иванов даде
Коментари Харесай

Ивайло Иванов пред БНТ: Отивам в Париж за златния медал

Капитанът на българския народен тим по джудо Ивайло Иванов даде извънредно изявление за предаването " Арена спорт ", в което разкри, че е твърдо окуражен да стигне до златния орден по време на идните Олимпийски игри в Париж 2024.

Иванов заслужи квота си за най-големия състезателен конгрес след отличното си показване от началото на календарната годината в надпреварите от Световната купа в Узбекистан и Азербайджан, където родният играч завоюва надлежно сребърен и бронзов орден.

Тези достижения помогнаха на джудиста от Монтана да откри място измежду най-хубавите 18 в международната класация при 91-килограмовите, които получават право да се борят за медалите на Игрите в Париж.

" Подготовката върви обикновено. Завоювах медали на тези надпревари, на които си бях сложил за цел. Станах втори и трети надлежно в Узбекистан и Баку, което ми дава спокойствието да се сготвям за Олимпиадата, до момента в който останалите в тима към момента преследват квоти. Това ми оказва помощ да се концентрирам и върху европейското състезание ", споделя Иванов.

" Световното джудо е на доста високо равнище и с цел да отидем на олимпийски игри би трябвало да сме в топ 18 на категориите. Много съм удовлетворен от представянето си в Ташкент, макар че на финала подцених малко една обстановка. Преди това обаче записах победи над международен първенец и международен вицешампион, от които бях изгубил предишните години. Това естествено ми вдъхва самочувствие и демонстрира, че подготовката е вярна ", продължи той.



Участникът на Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 и Токио 2020 описа още и за компликациите в персонален проект, с които той е заставен да се бори в преследването на олимпийската фантазия, като измежду тях преди всичко джудистът ни слага невъзможността да бъде покрай фамилията си.

" Трудно е да си надалеч от фамилията, само че жена ми е доста съобразителна и ме поддържа във всичко. Децата от време на време не желаят да ми приказват, тъй като се сърдят, само че въпреки всичко съумяха да дойдат един уикенд на Белмекен и да се забележим. Остават 4-5 месеца до самата Олимпиада, в които би трябвало да бъда доста фокусиран, а по-късно ще пристигна и времето за отмора. Децата желаят татко си да е у дома и да им обръща внимание, само че се надявам всичко това да си е заслужавало и би трябвало да бъде по този начин, тъй като това въпреки всичко ще ми е трета Олимпиада ", безапелационен е двукратният ни европейски вицешампион.

За родния спортист Олимпиадата в Париж ще бъде първа в неговата кариера в категория до 91 кг, само че задачата остава непроменена - златен орден.

" Отивам за златния орден. И на предходните две Олимпиади това ми беше задачата, само че тогава позволих неточности, а и напрежението си сподели думата. Опитваш се да приемеш надпреварата като един елементарен конгрес, само че в това време знаеш, че си се готвил за него четири години. Смятам, че към този момент съм много по-спокоен и балансиран. Подготовката към този момент протича деликатно и се пробвам да не си въвеждам в допълнение стрес. В Париж към този момент ще съм навършил 30 години и считам, че ще бъда подготвен за медала, който очаквам към този момент две Олимпиади ", приключи Ивайло Иванов.

Цялото изявление гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР