Капитан на лодка при катастрофа, която уби американски турист край Италия, е изправена пред разследване за непредумишлено убийство

...
Прокурор в Южна Италия казва, че катастрофата с лодка, която
Коментари Харесай

Прокурор в Южна Италия казва, че катастрофата с лодка, която уби американски турист край крайбрежието на Амалфи, се изправя разследван като случай на възможно непредумишлено убийство

От Асошиейтед прес, 5 август 2023 г., 8:09 AMI, каза събота.

Главният прокурор на Салерно Джузепе Борели каза на пресконференция в този пристанищен град, че капитанът, италианец, който не е идентифициран публично, също е разследван по подозрение, че е причинил корабокрушение. Все още няма повдигнати обвинения срещу него и разследването все още продължава.

45-годишната Адриен Вон беше убита, а нейният съпруг и капитанът на наетата моторна лодка бяха ранени при инцидента в четвъртък следобед край брегова ивица, популярна сред туристите. Моторната лодка се блъсна в наета платноходка, където около 70 гости на борда се наслаждаваха на сватбен прием.

Взети са кръвни проби от капитана, за да се определят нивата на алкохол и наркотици. Но Борели посочи, че засега резултатите са неубедителни.

„Резултатите се оценяват от консултант на прокуратурата, тъй като данните сами по себе си не са непременно значими ,'' Борели. Той добави, че е необходима допълнителна оценка, за да се определи "честотата на нивата върху способността на субекта" да управлява лодката. че кръвните токсикологични тестове са открили следи от кокаин.

Следователите са разпитали капитана, който остава в болница с, според италианските медии, фрактури на таза и ребрата. Съпругът на жертвата, Майк Уайт се лекува в друга болница за нараняване на рамото, според докладите. Властите са разговаряли с него и планират да го направят отново, каза Борели.

двете малки деца на двойката са невредими.

Вон е бил хвърлен във водата от удара и многократно е бил удрян от витлото на моторната лодка, според италианските новини. Двама лекари, които бяха сред пътниците на платноходката, гмурнала се в морето, за да помогне на Вон, докато близък плавателен съд я докара до брега. Борели каза, че жената е починала преди медицински хеликоптер и местна линейка да успеят да я откарат в болница.

Капитанът на платноходката е казал на италианските медии, че моторната лодка е била с висока скорост, когато се е разбила носа на неподвижната платноходка.

Прокурорът каза, че следователите са разпитали и капитана на платноходката, както и около 70 пътници, включително американски и други чуждестранни туристи.

< p class="Ekqk yuUa lqtk TjIX aGjv">Моторната лодка е отплавала от град Амалфи, каза Борели. Според италианските медии семейството се е запътило към Позитано, друг популярен крайбрежен град, когато е станала катастрофата.

Вон е бил президент на американския клон на Bloomsbury Publishing, който брои писатели от различни от писателките на бестселъри Сара Дж. Маас и Сузана Кларк до историка Марк Курлански сред списъка с автори.

Книга на Bloomsbury, „Chasing Me to My Grave: An Artist's Memoir на юга на Джим Кроу“, от покойния Уинфред Рембърт (както е казано на Ерин И. Кели), спечели наградата „Пулицър“ за биография през 2022 г.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР