Капитан на кораб, паднал във водите на река Дунав в

...
Капитан на кораб, паднал във водите на река Дунав в
Коментари Харесай

Капитан на кораб, паднал в Дунав, в неизвестност е трети ден

Капитан на транспортен съд, паднал във водите на река Дунав в региона на русенското село Сандрово, е в неопределеност от три дни. Това заяви за Българска телеграфна агенция Иван Жеков – шеф на дирекция „ Речен контрол – Русе “ към Изпълнителна организация „ Морска администрация “.

Сигнал за случая е подаден в 14:15 часа на 23 януари тази година. Седемдесетгодишният Д.Д. е капитан на българския транспортен съд „ Валмар “. Плавателният съд е благосъстоятелност на компания, чиято активност е да добива дървен материал от българските острови по реката, както и да залесява. На този ден корабът се намирал във второстепенния канал край остров Алеко против село Сандрово.

„ Когато стартира да маневрира, огромен чукан с коренища се заклинва в перата за ръководство на плавателния съд. След несполучливи опити, капитанът и моряк слизат с корабната лодка да огледат обстановката и да освободят чукана. По думите на моряка е имало талази от мощния вятър. Лодката се блъснала в борда на кораба и капитанът паднал във водата. Той бил отвеян бързо от мощното течение на реката “, изясни Жеков.

Предприето е търсене от катери на Гранична полиция и на организация „ Морска администрация “, а през вчерашния ден в акцията са се присъединили и риболовци доброволци, само че без резултат. Случаят се обяснява.

Жеков изясни, че корабните документи и свидетелствата за правоуправление са годни и изрядни.

По думите му това е втори случай от началото на годината, при който член от екипажа на български транспортен съд пада във водите на река Дунав. Той напомни, че на 1 януари т.г. български моряк е паднал зад борда на кораб в региона на Галац.

„ Екипажите на кораби би трябвало да са деликатни и внимателни. Реката е доста подла за всеки, който пренебрегне даже и за малко нуждата от персонални избавителни средства “, сподели Жеков.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР