Капацитетът за изчислителна компютърна мощ на Китай е на второ

...
Капацитетът за изчислителна компютърна мощ на Китай е на второ
Коментари Харесай

Китай вече е на второ място в света по отношение на изчислителната мощ

Капацитетът за изчислителна компютърна мощност на Китай е на второ място в света, което го прави един от водачите в тази област. Това разгласи неотдавна оповестеният Доклад за оценка на показателя на световната изчислителна мощ за интервала 2022-2023 година Документът беше оповестен взаимно от International Data Corporation, китайския производител на сървъри Inspur и Института за световна промишленост на университета Цинхуа. В него се разяснява още, че китайският пазар на сървъри поддържа позитивен напредък от 6,9 % и съставлява една четвърт от международния пазар през 2022 година За интервала от последните пет години - 2017 година до 2022 година, китайският пазар на сървъри поддържа междинен годишен напредък от цели 48,8 %.

Компютърната мощност е новата продуктивна мощ в ерата на цифровата стопанска система. Тя играе все по-важна роля в насърчаването на научно-технологичния напредък, насърчаването на цифровата промяна на промишленостите и стимулирането на икономическото и общественото развиване. През последните години изчислителната промишленост на Китай е очевидец на непрекъснато развиване и нововъведения. Към края на 2022 година над 6,5 милиона общоприети сървъра са били в употреба в центровете за данни в страната с обща изчислителна мощ от 180 Eflop/s.



Енергийната роля, която играе изчислителната мощност, става все по-видна, защото Китай интензивно предизвиква интегрираното развиване на изчислителната и други промишлености. От една страна, компютрите навлязоха в връзките, производството, научните проучвания и други браншове, предлагайки мощна поддръжка за интелигентно надграждане и цифрова промяна. От друга страна, новите бизнес форми и модели, в които изчислителният сегмент вкарва нова жизнеспособност и мощ, подтикват растежа на нововъзникващите промишлености.

Компютърните приложения последователно се уголемяват към секторите на телекомуникациите, производството и образованието в Китай. Това се загатва в различен значим документ в бранша - Бялата книга за изчислителното развиване от 2022 година, оповестена от Китайската академия за осведомителни и информационни технологии. Според бялата книга, интернет промишлеността, виждайки възходящо търсене в сфери като обработка на данни и образование на модели, е употребила 50 % от изчислителния запас на страната, най-високият измежду всички промишлености. Правителственият бранш остава вторият по величина консуматор, който поема 12 % от предлагането на изчислителна мощ, следван от услугите, телекомуникациите, финансите, производството, образованието и превоза.

Пристанищната зона Чунцин-Лянлу в Югозападен Китай е построила нови интелигентни логистични модели с осведомителни технологии от ново потомство, в това число периферни калкулации. В митническата зона товарите се избират автоматизирано, откакто складовете получат поръчки, и по-късно се трансферират към камиони с автопилот от независими транспортни средства, на които се дава приоритет на директния сигнал с помощта на използването на технологии за съгласуваност на светофарите.



„ Ние следим транспортните средства и пътищата с крайпътни сензорни устройства и платформа за периферни калкулации. Разпространяваме данните на транспортните средства до възлите за крайни калкулации посредством 5G мрежи. След това данните се комбинират и проучват на облачната ни платформа. Ето по какъв начин нашата система работи “, сподели Ли Сяо, шеф на отдела за 5G интелигентни транспортни решения на китайската мултинационална софтуерна компания Lenovo.

Националният естествен резерват в делтата на река Хуанхъ в източнокитайската провинция Шандун е значима спирка за мигриращите птици по време на пътуването им, както и едно от главните места за тяхното зимуване и размножаване. Районът е прочут още и като „ интернационално летище за птици “. Благодарение на умна система за наблюдаване, построена в естествения резерват през последните години, Шан Кай, старши инженер, който работи повече от две десетилетия там, най-сетне се отърваява от купчините анкетни листове, които трябваше да разнася със себе си при полевите изследвания.

„ Интелигентната система за наблюдаване записва доста подробна информация. Това доста икономисва нашето време и усъвършенства успеваемостта на наблюдението на птиците. Освен това обработва данни в действително време и исторически данни, като в същото време понижава загубата на запаси за изображения “, разяснява Шан. 

„ Такъв вид изчислителни техники при започване на тяхното развиване не бяха употребявани постоянно от специалистите по дивата природа, защото външният тип на доста диви животни варира доста по време на техния живот. Това затруднява следенето и разпознаването “, сподели Уей Биао, изпълнителен ръководител на Chuangshi Intelligent Technology, която предлага решения за мониторинг на националния естествен резерват. „ Системата към този момент непрестанно се усъвършенства и наблюдението може да разпознава птиците по-точно и по-добре, с което отговаряме на потребностите на резервата. “

Експертите считат, че е настъпила интелигентната епоха и компютрите съществуват на всички места, в това число както в крайните терминали, по този начин и в облачните платформи. „ Като се има поради експоненциалният напредък на данните, основата за компютри ще бъде непрестанно консолидирана, което ще увеличи условията за развиването на изчислителната мощ “, сподели Чън Жънкуан, вицепрезидент на Lenovo.

„ За усъвършенствана цифровизация на промишлеността изчислителната мощ не просто би трябвало да бъде разширена по мярка, само че и да бъде направена доста по-интелигентна и профилирана за другите сюжети на потребление “, прибавя още вицепрезидентът на Lenovo. Едва тогава тя ще се трансформира в главен запас като водата и електричеството и ще реализира по-голям триумф в синергичното развиване на разнообразни цифрови детайли.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР