Капацитетът на граничните пунктове не отговаря на потребностите на хората.

...
Капацитетът на граничните пунктове не отговаря на потребностите на хората.
Коментари Харесай

Младен Маринов: Граничните пунктове не отговарят на потребностите на хората

Капацитетът на граничните пунктове не дава отговор на потребностите на хората . Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов пред БНР в деня, когато българската полиция отбелязва 140 година от основаването си.

Повод за думите му са километричните опашки по граничните пунктове , най-много с Гърция .
 Министерство на вътрешните работи: За Гърция изберете друго Граничен контролно-пропусквателен пункт, не Обновена
Министерство на вътрешните работи: За Гърция изберете друго Граничен контролно-пропусквателен пункт, не " Кулата "

Има покачване на бежанския напън спрямо 2018 година, съобщи Ивайло Иванов

" Създадохме организация до известна степен да облекчим контрола във връзка с жители на европейски страни . Беше изведен и казусът, когато пътуват малолетни и малолетни деца и не се съпровождат от двамата родители. Предприели сме съответните ограничения, уповавам се в този момент да е по-облекчено , само че самият потенциал на граничните пунктове не дава отговор на потребностите на хората ", съобщи Маринов.
 Пореден ден със запушване в посока Гърция на Граничен контролно-пропусквателен пункт
Пореден ден със запушване в посока Гърция на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата "

Пътуващи разясняват, че би трябвало да тръгнат в 3 часа през нощта от Благоевград

Той се оправда, че това не е решение единствено на България. Знаете случая с румънската граница в Русе - от наша страна, ние направихме инфраструктурата, само че румънската страна още не е направила .

Нашите дейности вземат решение казуса на Румъния, а ние чакаме Румъния да направи тяхната инфраструктура, с цел да реши нашия проблем с опашките , оправда се вътрешният министър.

На границата с Гърция контролът се прави на една линия и това усилва с 50% пропускливостта, само че все пак има опашки.

" Разбрали сме се с гръцките сътрудници те да покачат тяхната пропускливост, тъй че да използваме максимума. Определил съм и са направени спомагателни мобилни устройства, които да ревизират рейсовете ", посочи Маринов.

Въпреки тези ограничения, които се чака да облекчат прекосяването, би трябвало да се мисли стратегически, сподели той. " Евентуално, когато България влезе в Шенген, най-малко с вътрешните граници - шенгенските, този проблем може би ще отпадне ", съобщи Маринов.

За тапите по автомагистралите в страната министърът посочи, че по пътищата ще има засилено наличие на органите на реда. По думите му се чака пикът на напредване от Западна Европа към Турция да е юли месец.
 Километрично запушване на
Километрично запушване на " Тракия "

Хората от София се насочат към морето

За настояването на служителите на реда един час нощен труд да им се заплаща по 2,5 лева вместо както е до в този момент - по 0.25 лева ., Маринов изясни, че смисълът на работата им е процесът да е непрекъсваем .

" Нощен труд се постанова да се поставя и ще се поставя ! Надявам се да се разиска казусът, да се откри финансиране, тъй че да отговори на действителните потребности! ", сподели Маринов.

" Подкрепям сътрудниците в техните претенции, само че всичко е въпрос на финансови благоприятни условия ", изясни вътрешният министър. По думите му решение може да се мисли с бюджета следващата година. Тогава ще се мисли и обещаното нарастване на заплатите. " В рамките на 2 - 2,5 години няколко пъти е имало нарастване на заплатите ", посочи Маринов.

" Разглеждам нощния труд като по-специфична активност и върша всичко допустимо да реализираме единодушие във връзка с размера и, естествено, това да се даде в вероятност в бъдеще ".
 Ниското възнаграждение на нощния труд - опасност за националната сигурност
Ниското възнаграждение на нощния труд - опасност за националната сигурност

Министерство на вътрешните работи готвят митинг на празника си

Относно случаите, при които служители на реда уронват престижа на ведомството, Маринов даде обещание да е праволинеен.

Припомняме, на 29 юли бе уволнен шефа на 6-то РПУ в София поради хулиганстване в заведение.

" Заставам зад всеки чиновник, който се извършва съзнателно отговорностите, само че не е задоволително единствено в работата да е съзнателен ", сподели Маринов.

По думите му полицейският чиновник е подобен и след работното си време и за това би трябвало да е за образец . " С началника на 6-о районно сме работили, добър експерт е, способен, теоретично и на практика квалифициран, само че, за жалост, в избрани обстановки, това държание няма по какъв начин да бъде толерирано ", сподели Маринов.

Относно следствието против четирима чиновници на КАТ-Казанлък Маринов сподели, че в случай че сигналите се потвърдят, ще се работи безкомпромисно. Всичко се рапортува в прокуратурата. Под неин контрол се правят и дейностите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР