Капан на Корнелия Нинова заложи вътрешната опозиция в БСП часове

...
Капан на Корнелия Нинова заложи вътрешната опозиция в БСП часове
Коментари Харесай

Часове преди пленума! Залагат капан на Нинова

Капан на Корнелия Нинова заложи вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия часове преди пленума, който би трябвало да даде мандат на соцръководството за договаряния по съставянето на постоянен кабинет.

В понеделник президентът Румен Радев връчи третия мандат за властта на Нинова. Националният съвет на Българска социалистическа партия би трябвало да даде на следващия ден, 18 януари 2023 година, зелена светлина на първата социалистка за осъществяване на лидерска среща. Нинова към този момент съобщи, че на нея желае да чуе дали има единодушие от ръководителите на останалите парламентарни партии и обединения за сформиране на програмно държавно управление. Или всички са се устремили към избори.
-->
Нинова неотложно да върне мандата, оповестиха в писмо опозиционерите, отпред с Костадин Паскалев, които желаят сформиране на нова обединена левица. Парафи под документа са поставили Боян Бален, Петър Мутафчиев, Емилия Масларова, Светлана Шаренкова, Ленко Петканин, Красимир Карамфилов, евродепутата Петър Витанов, Александра Берданкова и други членове на Националния съвет.

Ние сме срещу политическата колаборация с дясната партия „ Продължаваме промяната “ и антикомунистическата и русофобска „ Демократична България “, пишат опозиционерите. Те не желаят и " политическата колаборация с ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи ".

Българска социалистическа партия няма място в Коалиция на войната, корупцията, разрухата! - пишат още опозиционерите. Според тях компромисите са повода за пагубните изборни резултати на Българска социалистическа партия и загубата на публично доверие.

Българска социалистическа партия е ценностна партия и никакви краткосрочни политически съображения не оправдават отстъплението от правилата, които са събрали социалистите, които ги активизират, които жителите чакат да отстоява партията.Пътят е неотложно връщане на мандата за сформиране на държавно управление в границите на 48-ото национално заседание и предприемане на решителни ограничения за смяна и излекуване на Българска социалистическа партия и обединяване на левите сили в България, споделят социалистите към Паскалев. Днес те ще премерят сили с хората на Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР