Каня утре на консултации първата по численост парламентарна група. Няма

...
Каня утре на консултации първата по численост парламентарна група. Няма
Коментари Харесай

Радев обяви кога започват консултациите, няма да бърза с раз...

" Каня на следващия ден на съвещания първата по бройка парламентарна група. Няма да бързам с консултациите и раздаването на мандатите ", съобщи президентът Румен Радев.

По думите му Народното събрание има да свърши доста работа.

" Очаквам партиите да поемат своята отговорност и да не се позволява грешката на последния парламент, когато въпросът за властта обсеби цялата активност на Народното събрание, Народното събрание потъна в кавги, което обезсили неговата активност. Особено значимо е да се направи всичко допустимо да се сътвори нужната среда в Народното събрание, тъй че да се прегледа деликатно Законът за държавния бюджет и множеството закони, които чакат да бъдат признати ", добави Радев.

Дали е оптимист за съставянето на кабинет сподели, че ще отговори след провеждането на консултациите.

Президентът Румен Радев взе участие през днешния ден в конференция " 30 години от присъединението на България към Европейската спогодба за правата на индивида ". Форумът се организира под патронажа на президента.

 



На конференцията ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова. По покана на президента Румен Радев за присъединяване във форума в София идва генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич.

Конференцията се провежда във връзка 30 години от участието на Република България в Съвета на Европа и от утвърждението на Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи и слага акцент върху ангажираността на българските институциите за отбрана на правата на индивида и провокациите пред България като страна по конвенцията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР