Канцлерът Олаф Шолц нареди трите оставащи атомни електроцентрали в Германия

...
Канцлерът Олаф Шолц нареди трите оставащи атомни електроцентрали в Германия
Коментари Харесай

Заради войната - Германия удължи живота на останалите ядрени...

Канцлерът Олаф Шолц подреди трите оставащи атомни електроцентрали в Германия да работят доникъде на април. Първоначално Германия планираше да се откаже от нуклеарната енергетика до края на годината, само че войната на Русия в Украйна и внезапното повишаване на цените на електрическата енергия от този момент насам постановиха преосмисляне.

" Ще бъде основана правна основа, която да разреши употребата на атомните електроцентрали Изар 2, Некарвестхайм 2 и Емсланд след 31 декември 2022 година до 15 април 2023 година ", съобщи Шолц в писмо до министрите от кабинета, забелязано от Агенция Франс Прес.

Министърът на стопанската система Роберт Хабек от обичайно антиядрените Зелени неотдавна съобщи, че две от трите централи ще бъдат държани " в подготвеност " до идната пролет, с цел да се подкрепи обезпечаването на енергийни доставки, в случай че се наложи, което е огромен поврат за Зелените.

Това обаче не беше задоволително за съдружния сътрудник, демократичната ФДП, която настояваше третата централа в Емсланд, Северна Германия, също да остане в употреба.

Неколкократните кръгове от диалози през последните дни не съумяха да разрешат разногласието и изказването на Шолц демонстрира, че той е отстъпил от позицията си. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР