Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че няма да се

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че няма да се
Коментари Харесай

Меркел няма претендира за поста канцлер на Германия през 2021 г.


Канцлерът на Германия Ангела Меркел съобщи, че няма да се кандидатира за Бундестага през 2021 година и да претендира за нов мандат на канцлер. Освен това тя заяви, че на конгреса на Християндемократическия съюз на 7-8 декември няма да се кандидатира за длъжността ръководител на партията.

„ Първо на идващия партиен конгрес на Християн демократическата партия, който ще се организира през декември в Хамбург няма да издигам кандидатурата си за ръководител на ХДС. Второ, този четвърти мандат е последният ми като канцлер на Германия “, сподели Меркел пред публицисти в Берлин, предават интернационалните организации.

„ На изборите за Бундестаг през 2021 година няма да се кандидатирам за канцлер от партийния съюз ХДС/ХСС, а също по този начин и за Бундестага, а също по този начин, желая да прибавя за протокола – да аплайвам и за други политически постове “, заяви Меркел.

Избирането на нов канцлер на Германия бе на 14 март. На изборите победи Ангела Меркел, която зае този пост за четвърти път.

Преди Меркел канцлер на Германия бе Герхард Шрьодер, който заемаше този пост за интервала от 1998 до 2005 година

Според немското законодателство, канцлерът е в пълномощията на Бундестага. В компетенциите на канцлера е както назначението на министрите, по този начин и политическият курс на държавното управление.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР