Канцерогените са причинителят на по-голямата част от тежките професионални заболявания

...
Канцерогените са причинителят на по-голямата част от тежките професионални заболявания
Коментари Харесай

Канцерогени на работното място причиняват 53% от смъртоносните ракови заболявания в ЕС

Канцерогените са причинителят на по-голямата част от тежките професионални болести в Европейски Съюз с съдбовен излаз. Това съобщи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков като се базира на оценки на Международната организация на труда и Европейския съюз.

Всяка година 53 % от смъртните случаи в Европейски Съюз, свързани с работата, се дължат на ракови болести, добави той при откриването на национална конференция под надпис Здравословните работни места ръководят рисковите субстанции ", която е в границите на Европейската седмица по сигурност и здраве при работа - 2019 година

Според направените оценки общият брой на хората, които развиват ракови болести вследствие на излъчването на канцерогени, надвишава 120 000 души годишно. Това, от своя страна, предизвиква съвсем  80 000 смъртни случаи.

Европейската комисия е заложила измежду главните си цели битката с раковите болести, получени на работното място. Затова през 2018 година и 2019 година са били признати три промени на Директивата за канцерогените и мутагените, които би трябвало да се вкарат в националните законодателства на държавите-членки до 2020 година и 2021 година С тези промени се подчертава върху по-строгите ограничения за предварителна защита, показа още общественият министър. Освен това се уголемява обсегът на генерираните канцерогени.
България е привела напълно националното си законодателство в сходство с европейските стандарти, само че това е единствено едната страна за обезпечаване на ефикасна отбрана на работната среда, уточни Петков. Реалното приложение на законодателството, действителната обстановка е там, където са работните места.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР