Каним „Изправи се БГ! Ние идваме“, „Демократична България“ и „Има

...
Каним „Изправи се БГ! Ние идваме“, „Демократична България“ и „Има
Коментари Харесай

БСП кани ИТН, ДБ и ИБГНИ на разговори, Нинова отказа да е премиер

Каним „ Изправи се БГ! Ние идваме “, „ Демократична България “ и „ ИТН “ на диалози, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, откакто стана ясно, че на следващия ден президентът Румен Радев ще връчи на социалистите третия и финален изследователски мандат за сформиране на държавно управление.
По думите ѝ тя няма да бъде претендентът за министър-председател. Според нея постът би трябвало да се заеме от надпартийна фигура.
„ Напълно разбираме отговорността, която поемаме – голяма и тежка като последна опция. Изправени сме пред съществени тествания като страна и като народ – Коронавирус рецесия, растеж на цени, ниски приходи. Разбираме, че би трябвало да дадем съответен отговор на тези изпитани, да проявим разсъдък, мъдрост, диалогичност и държавническо отношение “, съобщи водачът на левицата.
Тя посочи, че ще подходят друго от първия мандатоносител в 46-ото Народно заседание – Има Такъв Народ.
„ Няма да слагаме предварителни условия, няма да слагаме авансово избрани от нас кандидатури за министър председател и министри. Искаме да вземем дружно това решение. Търсим консенсус – всичко ще бъде обществено “, добави Нинова.
Нинова не изключи опцията служебни министри да влязат в проектокабинета при консенсус сред всички.
Лидерът на социалистите изясни, че във връзка с политиките, ще предложат да се стъпи върху контрактуваните условия от първия кръг договаряния. Тя добави, че документът може да се промени в хода на идните диалози.
„ Това е последна опция за България. Добронамерено, държавнически и отговорно – да заповядат на диалози. Ако още един път заявят, че няма да поддържат трети мандат, това е тяхна воля. Всяка парламентарна група си взима сама решение “, добави Нинова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР