Кандидатурите в момента се обсъждат. Проектите идват от Италия, Франция,

...
Кандидатурите в момента се обсъждат. Проектите идват от Италия, Франция,
Коментари Харесай

Конкурсът за новата визия на площад ”Св. Неделя” спринтира към финала

Кандидатурите сега се разискват. Проектите идват от Италия, Франция, България и Русия. Утре се чака да стане явен спечелилият в състезанието, а ремонтните действия ще стартират от 2021 година
" Основното ни предпочитание като възложител е това знаково място да свърже пешеходните пространства в града, тъй като знаете, че бул. " Витоша " след реконструкцията стана обичано място на софиянци, само че след улица " Албин " пешеходците нямат място и минават директно към " Св. Неделя ", съобщи основният проектант на София Здравко Здравков, представен от " Новини.бг ".

" Желанието ни е този план да свърже знакови пешеходни пространства и " Св. Неделя " да стане същинско място, което хората да заобичат и през улица " Съборна " да се свърже с градската градина, добави арх. Здравков.

Площад „ Света Неделя” е основен детайл от централната градска част, която съставлява най-голямото по повърхност и централизация пространство с изявен обществен темперамент и изразено ядро на центровата система на София.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР