Кандидатурите на Франция и САЩ съответно за домакини на зимните

...
Кандидатурите на Франция и САЩ съответно за домакини на зимните
Коментари Харесай

МОК одобри кандидатурите за зимните олимпиади през 2030 и 2034

Кандидатурите на Франция и Съединени американски щати надлежно за домакини на зимните Олимпийските игри през 2030-а и на летните 2034 година са единствените, които са утвърдени от Международния олимпийски комитет (МОК), оповестиха от организацията.

" Изпълкомът на МОК избира Франция и Солт Лейк Сити като желани претенденти за домакини надлежно на Олимпийските игри през 2030-а и 2034 година. Сега МОК ще организира изчерпателен разговор с двете страни преди окончателното решение през идната година ", се споделя в изказване на олимпийската централа.

Швеция и Швейцария също показаха предпочитание да бъдат домакини на Олимпийските игри през 2030 година. От МОК прибавиха, че кандидатурата на Швейцария е получила фаворизиран статут за домакинство на Игрите през 2038 година.

Изборът на домакините за зимните Олимпийските игри през 2030-а и за летните през 2034 година ще се организира на Сесията на МОК преди началото на Игрите в Париж 2024.

Франция за последно провежда зимните игри през 1992-а в Албервил. Солт Лейк Сити беше хазаин на зимната олимпиада през 2002 година.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР