Кандидатури за участие в Академията се подават на www.innovationinaction.euдо 17

...
Кандидатури за участие в Академията се подават на www.innovationinaction.euдо 17
Коментари Харесай

солвей соди


Кандидатури за присъединяване в Академията се подават на www.innovationinaction.eu

до 17 февруари

08.02.2019 година, Варна. На 7 февруари Варна още веднъж стана център на приложните нововъведения. Отвореният семинар под надпис „ Иновациите: Инвестиция в бъдещето “ събра към 100 младежи с интерес за присъединяване в петото юбилейно издание на Академия „ Иновация в деяние “. Ден по-рано се организира и семинарът в София. Инициативата дава късмет на младежи – студенти или приключили висше обучение в последните пет години, да разработят и развият концепциите си в цялостни бизнес планове с поддръжката на потвърдени персони в региона на нововъведенията и предприемачеството. Участието в Академията е гратис, а кандидатури се подават на www.innovationinaction.eu до 17 февруари.

Четири са областите, в които младежите ще основават нововъведения тази година: дейно потребление на запаси, новаторско обучение, здравословен живот и преоткриване на българските обичаи и просвета .

Домакини на събитието бяха фирмите уредници на Академията – „ Солвей Соди “ АД и „ Аурубис България “ АД.

„ Солвей Соди “ започва „ Иновация в деяние “, защото тази самодейност е надълбоко обвързвана с полезностите на Група „ Солвей “ и с нейните политики по обществена отговорност, стабилно развиване и нововъведения в интерес на обществото и околната среда. Ние продължаваме да влагаме в младежите с хрумвания и предпочитание да трансформират света и в тяхното развиване като иноватори и бизнесмени. В Академията те получават безвъзмездни познания и умения за това по какъв начин да трансформират новаторските си хрумвания в бизнес решения, осигуряваме им поддръжка и експертно мнение “, показа Спирос Номикос , изпълнителен шеф на „ Солвей Соди “ АД.



„ Светът е движен напред от хора, които не се опасяват да мислят друго. Чудесно е да имаш концепция, само че е значимо и да изградиш умения по какъв начин да я представиш, защитиш и превърнеш в работеща. Вярваме, че „ Иновация в деяние “ оказва помощ на младежите да извървят пътя от вдъхновението до реализирането ”, сподели в обръщението си към младите иноватори Тим Курт , изпълнителен шеф на „ Аурубис България “ АД.

Създателите на някои от най-успешните и настоящи български планове в тези посоки станаха посланици на самодейността. Крум и Симона Крумови от издателство „ Керът “, които оказват помощ на родителите в общуването и ранното развиване на децата им с новаторски просветителни карти, показаха персоналния си опит по пътя на реализацията на своите хрумвания и посъветваха претендентите да основават планове с добавена стойност, които да развиват умения.

„ Включвам се като дипломат на „ Иновация в деяние ", тъй като знам, че има доста младежи, които мечтаят да трансформират света ни към по-добро. Искам да видя повече от тези въодушевени хора да се борят за позитивната смяна в обществото ни ”, показа Блажка Димитрова, създател на обществения план „ Кухнята на Благичка “ и мотор на сдружението, насърчаващо екологично-отговорните практики „ Нулев боклук България “.

След обзор на всички кандидатури и финален асортимент на участниците, в програмата на Академия „ Иновация в деяние “ през идните месеци предстоят образователни и работни сесии, в които младежите ще придобият познания и умения за основаване и ръководство на новаторски планове. Предвидени са модули по тематиките: генериране на хрумвания, разбор и оценка на капацитета на новите хрумвания, дизайн и ре-дизайн на новаторски артикули, устойчиви бизнес модели и взимане на решения. След като завършат плановете си, участниците ще преминат през селекция, която ще дефинира финалистите. В началото на месец юни те ще се показват пред журито на състезанието, а най-хубавите ще бъдат отличени с награди: първа премия - присъединяване в лятна стратегия на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел, втора премия - Магистратура по нововъведения, предприемачество и финанси, взаимен артикул на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute, и трета премия – курс по иновационен мениджмънт, проведен от The Business Institute.

В петото издание на Академия „ Иновация в деяние “ добротворчеството още веднъж ще бъде застъпено и самодейността ще поддържа две благородни дела. Всеки участник ще избира коя идея да поддържа, а в границите на панела „ Взимане на решения “ ще има опция да отбрани избора си.

От началото през 2012 година до момента самодейността набра огромна известност и се наложи като сполучлив формат, насърчаващ младежите да се развиват и да основават ексцентрични и работещи решения в разнообразни сфери на живота, които да са в интерес на цялото общество. През академията са минали над 400 млади иноватори с най-разнообразни изобретателни визии за това по какъв начин да подобрим средата ни.

Повече за Академия „ Иновация в деяние “ 2018-2019 ще намерите на:

www.innovationinaction.eu.

За Академия „ Иновация в деяние “

Академия „ Иновация в деяние “ е социално-отговорен план на „ Солвей Соди “ АД, стартирал през 2012 година От 2016 година към самодейността като главен сътрудник се причислява „ Аурубис България “ АД. „ Иновация в деяние “ се развива в две етапи – Академия и спортна част. Само 100 от всички минали през обучителната част биват утвърдени за конкурсния стадий. С помощта на одобрени експерти и специалисти в региона на нововъведенията и предприемачеството участниците в Академията научават по какъв начин да основат план, както и по какъв начин да го създадат финансово резистентен и важен, с цел да докара до действителна изгода за обществото.

Конкурсът дава късмет на приключилите Академията да разпишат собствен план и да аплайват за награди, предоставени от уредниците.

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР