Кандидатурата на Възраждане за управител на Българската народна банка (БНБ)

...
Кандидатурата на Възраждане за управител на Българската народна банка (БНБ)
Коментари Харесай

Възраждане номинира евроскептик за шеф на БНБ

Кандидатурата на " Възраждане " за шеф на Българската национална банка (БНБ) е доктор Любомир Христов Христов. Това разгласи в коридорите на Народното събрание водачът на партията Костадин Костадинов.

Христов и различен път е бил претендент за поста, напомня " Дневник ". През 2014 година няколко сдружения и специалисти издигат кандидатурата му, само че тогава за поста е определен актуалният гуверньор на банката Димитър Радев. През 2011 година Христев взе участие в президентските избори дружно с кандидатурата на Меглена Кунева.

Костадинов го показа като експерт с над 30-годишен опит в областта на стопанската система, финансите и банковото дело. Бил е основен икономист и член на управителния съвет на Българска народна банка и началник на Централния депозитар в България. В момента е член на консултативната група по скъпи бумаги и пазари на Европейски Съюз.

Срокът за внасяне на кандидатури за началник на Българска народна банка изтича на 7 юли. Процедурата бе открита предходната седмица след изненадващо включване на точките в програмата на съвещанието на комисията по бюджет и финанси. След това бяха утвърдени и от пленарната зала с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Бързането с избор на регулатори в нарушаване на сделката сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " за авансово координиране стана една от аргументите за изострянето на тона сред партията на Борисов и новата коалиция в Народното събрание.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР