Кандидатурата на Деница Сачева за нов министър на труда и

...
Кандидатурата на Деница Сачева за нов министър на труда и
Коментари Харесай

Парламентът гласува кандидатурата на Деница Сачева за нов министър на труда и социалната политика

Кандидатурата на Деница Сачева за нов министър на труда и обществената политика ще се гласоподава през днешния ден в Народното събрание. Предложението за кадровата промяна в държавното управление е на премиера Бойко Борисов, откакто в петък той изиска и одобри оставката на министър Бисер Петков.

Кандидатурата на Сачева няма да се разисква на съвет на ръководещата коалиция, а се чака да бъде гласувана непосредствено в Народното събрание, откакто се одобри оставката на Петков. В общественото министерство към този момент е планувана гала по встъпването в служба на Деница Сачева.

Мотивите на премиера да изиска оставката на Бисер Петков са сложни и свързани с бавните темпове на работа в министерството по основни промени.

„ Те не са единствено хората с увреждания в общественото министерство - там са и пенсионерите, там са и тъкмо тези уродливи феномени, които се срещат в ТЕЛК-ове, болнични и където контролът би трябвало да се направи “, съобщи преди дни министър председателят Бойко Борисов и разгласи, че постът на обществен министър ще заеме Деница Сачева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР