Кандидатстването по европейски програми е важна възможност за граждани и

...
Кандидатстването по европейски програми е важна възможност за граждани и
Коментари Харесай

Как да кандидатствате по европейски програми

Кандидатстването по европейски стратегии е значима опция за жители и организации да получат финансова поддръжка за разнородни планове и начинания. Европейските стратегии оферират финансиране в области като обучение, просвета, просвета, предприемачество, инфраструктура и доста други. В тази публикация ще разгледаме стъпките, които би трябвало да следвате, с цел да

1. Идентифицирайте подобаващата стратегия
Първата стъпка в кандидатстването по европейски стратегии е да намерите подобаващата стратегия за вашите цели и планове. Европейската комисия предлага разнородни стратегии като " Еразъм+ ", " Хоризонт 2020 ", " Креативна Европа ", " Интеррег ", " Космически стратегии " и доста други. Изучете деликатно задачите, целите и критериите за кандидатстване на всяка стратегия, с цел да определите коя е най-подходящата за вас.

2. Подгответе плановото си предложение
След като сте избрали подобаващата стратегия, би трябвало да подготвите детайлно планово предложение. Това включва установяване на задачите, дейностите, бюджета и времевата рамка на вашия план. Важно е да съобразите с критериите за качество и съответност на програмата, с цел да увеличите възможностите си за утвърждение.

3. Регистрация и приемане на идентификационен номер
За да кандидатствате по европейски стратегии, постоянно е належащо да се регистрирате в специфичната електронна платформа за кандидатстване. Там ще би трябвало да създадете профил и да получите неповторим идентификационен номер, който ще употребявате при кандидатстването. Ако изпитвате усложнения можете да се доверите на потвърдени , които да ви оказват помощ в процеса.

4. Попълване на кандидатската форма
След като получите идентификационния си номер, би трябвало да попълните формата за кандидатстване за съответната стратегия. Тази форма нормално включва информация за вас или вашата организация, изложение на плана и бюджетни данни. Бъдете деликатни и следвайте напътствията за попълване на формата.

5. Прикачете нужните документи
В взаимозависимост от програмата и типът на плана, може да би трябвало да прикачите разнообразни документи като бизнес проект, партньорски съглашения, финансови заявления и други. Уверете се, че сте приготвили всички нужни документи авансово.

6. Изпратете кандидатурата си
След като сте попълнили формата и сте прикачили всички документи, изпратете своята кандидатура посредством електронната платформа на програмата. Уверете се, че сте го създали преди крайния период за кандидатстване, с цел да не губите опцията си за присъединяване.

7. Оценка и утвърждение
След приключване на краен период за кандидатстване, вашата кандидатура ще бъде прегледана и оценена от специалисти или оценителска комисия. По време на този развой могат да се изискват спомагателни документи или информация. След като бъде направена оценка, ще получите решение за утвърждение или отменяне на вашата кандидатура.

8. Изпълнение на плана
Ако вашата кандидатура бъде утвърдена, следва етапа на осъществяване на плана. Тук би трябвало да следите деликатно времевата рамка и бюджета на плана, както и да предоставяте отчети и информация за напредъка на програмата.

9. Отчитане и оценка
След приключването на плана, ще бъдете задължени да визиите доклад за осъществяването му и резултатите, реализирани с финансовата поддръжка от европейската стратегия. Този развой нормално включва оценка и оценка на постигнатите резултати.

10. Усвояване на финансирането
След сполучливото довеждане докрай на плана и утвърждението на докладите ви, ще бъдете известени за метода на асимилиране на финансирането, което може да включва преводи или други процедури за приемане на средствата.

В последна сметка, кандидатстването по европейски стратегии е развой, който изисква внимание към детайлите и следване на напътствията на програмата. С вярната подготовка и документи, вие имате опция да получите финансова поддръжка за вашите хрумвания и планове, които могат да допринесат за развиването и реализацията на разнородни начинания в Европа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР