Кандидатите за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъдат

...
Кандидатите за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъдат
Коментари Харесай

Ще се проверяват за принадлежност към службите кандидатите за шеф на НЗОК

Кандидатите за шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъдат проверявани за принадлежност към някогашната Държавна сигурност и районно управление (на МВР) на Българската национална войска, реши Народното събрание, който гласоподава процедурните правила за издигане и избор на началник на Касата.

Парламентът одобри оставката на ръководителя на НЗОК Глинка Комитов

Народното събрание приключи предварително през вчерашния ден мандата на досегашния шеф Глинка Комитов.

Номинациите ще се вършат документално от парламентарните групи в петдневен период от приемането на разпоредбите. Към тях би трябвало да има претекстове с положителната професионална подготовка на номинирания, документ за българско поданство и други НПО-тата могат да показват мнения за препоръчаните претенденти, а медиите да изпращат в здравната комисия въпроси, които да бъдат заложени при чуването. Здравната комисия изслушва позволените кандидати обществено, навън съвещание по азбучен ред на личните им имена.

Кандидатурите са гласоподават в пленарната зала като за определен се счита този, получил повече от половината от гласовете на присъстващите депутати. Ако не се стигне до избор, се открива нова процедура. По тематиката Парламентът разисква правила за избор на шеф на НЗОК
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР