Кандидатите за лятната академия за ученици, организирана от Регионален исторически

...
Кандидатите за лятната академия за ученици, организирана от Регионален исторически
Коментари Харесай

Историческият музей в Русе отваря врати за лятната академия за средношколци

Кандидатите за лятната академия за възпитаници, проведена от Регионален исторически музей – Русе, към момента могат да подадат своите документи. От 1 до 12 юли девойки и момчета  от 14 до 18 години ще се включат в Професионалното ателие „ Културно завещание “. Заниманията ще бъдат две седмици и ще се управляват от експерти от русенския музей – археолози, историци, биолози, музейни педагози. Часовете ще се организират в музейните експозиции, а тематиките обгръщат разнообразни интервали от Праисторията до Съвременността. 
Вече повече от десетилетие експерти от Русенският музей с просветителни начинания за подрастващи показват културното завещание на региона. Освен посредством лекции и визити на музейни обекти, младите „ учени “ от професионалното ателие имат опция интензивно да вземат участие в процеса като създадат и показват свое изследване върху локалната история. Методите на пробната археология пък разрешават на участниците освен да видят, само че и да изпитат част от всекидневните процеси от далечни столетия. 
Записванията се правят в „ Екомузей с аквариум “ до края на месец юни. Участниците се класират по триумф от учебно заведение, който удостоверяват със подобаващ документ (бележник). Допълнителна информация може да бъде получена на телефон 0885 965 572. Участието в Професионалното ателие „ Културно завещание “ е гратис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР