Кандидатите за лидер на Консервативната партия на Великобритания Риши Сунак

...
Кандидатите за лидер на Консервативната партия на Великобритания Риши Сунак
Коментари Харесай

Сунак и Тръс един срещу друг в телевизионен дебат в битка за лидерски пост на Торите

Кандидатите за водач на Консервативната партия на Англия Риши Сунак и Лиз Тръс взеха присъединяване в спор в четвъртък, проведен от Sky News, и бяха изслушани от водещата Кей Бърли и аудитория, формирана от членове на Консервативната партия.

Двамата претенденти за идващ министър председател на Англия се редуваха в изявленията си, вместо да се изправят един против различен. Членовете на Консервативната партия ще гласоподават, с цел да дефинират идващия си водач, който ще стане и идващият министър-председател.

Тръс излезе първа и в нейната тирада преобладаваше обратът във връзка с предлагането ѝ за обвързване на заплащането в обществения бранш с районните разноски - политика, която би довела до по-ниско възнаграждение на служащите в обществения бранш в по-бедните елементи на страната.

Член на публиката сподели на Тръс, че счита този проект за " в действителност много афектиран ".

Тръс се придържа към тезата си, че нейната политика е била " неправилно показана " от медиите и че тя няма да продължи с тази политика заради изразените опасения.

По-рано денем Английската централна банка предизвести, че страната се насочва към най-дългата криза след огромната финансова рецесия и инфлация от над 13 %.

Тръс съобщи, че рецесията не е " неизбежна " и че " можем да променим резултата ".

Член на аудиторията я оспори поради обещанието ѝ да понижи налозите, с цел да подтиква растежа, като в същото време резервира, а в някои случаи и усили, обществените разноски.

Членът на аудиторията съобщи, че нейната политика " не е рационална от икономическа позиция ", само че Тръс опонира, че " опитът да се балансират сметките прибързано в действителност е контрапродуктивен ".

По отношение на Украйна Тръс съобщи, че " би било неправилно да отстъпим каквато и да е територия от името на украинците ".

След това пристигна ред на Сунак, който съобщи, че " несъмнено " има ограничения, които могат да бъдат подхванати, с цел да се предотврати рецесията.

Той сподели, че " преодоляването на инфлацията " е най-важната част от това.

" Това, което няма да направя, е да се впусна в изтегляне на заеми на стойност десетки милиарди лири, да ги запиша в кредитната карта на страната, (и) да желая от нашите деца и внуци да заплащат сметката, тъй като това не е вярно. Това не е отговорно ", сподели той, опонирайки на данъчните проекти на Тръс.

Един от присъстващите реагира остро на Сунак: " Ти заби нож в Борис поради личния си интерес ", визирайки отиващия си министър-председател Борис Джонсън.

Оставката на Сунак като министър на финансите - втората по въздействие служба в държавното управление, сложи началото на края на Джонсън, а часове и дни по-късно към него се причислиха още 60 членове на Народното събрание, които подадоха оставките си от държавното управление.

" Правителството беше от неверната страна на етичен проблем, който не можех да оправдая ", отговори Сунак.

Тръс води с известна преднина във вътрешните анкети измежду членовете на Консервативната партия, макар че Сунак поведе в първия стадий на конкуренцията с депутатите от Консервативната партия.

Запитан от член на публиката дали ще се откаже от конкуренцията, Сунак отговори: " Бързият отговор е " не " и това е по този начин, тъй като се боря за нещо, в което в действителност имам вяра, и популяризирам концепциите си из страната. "

Сунак също по този начин отхвърли в миналото да се е облагодетелствал от офшорни данъчни убежища.

По отношение на Украйна Сунак съобщи: " Да, аз съм задоволително корав. "

Според резултатите от анкета, извършена измежду присъстващите фенове, Сунак завоюва дебата.

Новият водач на Консервативната партия, а, надлежно, и министър-председател, ще бъде разгласен на 5 септември. /БГНЕС, Анадолска организация

Лондон / Великобритания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР