Кандидати за власт коментираха инфлацията в студиото на сутрешния блок

...
Кандидати за власт коментираха инфлацията в студиото на сутрешния блок
Коментари Харесай

Кои са работещите мерки срещу инфлацията?

Кандидати за власт разясниха инфлацията в студиото на утринния блок на Нова телевизия.

Позиции сблъскаха Александър Иванов от ГЕРБ-, Андрей Гюров от „ - Демократична България ”, Деян Николов от „ Възраждане ”, Борислав Гуцанов от „ за България ” и Георги Балабанов от „ Български напредък ”.

В дебата би трябвало да вземат участие партиите, преминаващи 4% преграда за влизане в Народното събрание, съгласно последното проучване на организация „ Тренд ”  -  ГЕРБ-, ПП-ДБ,, „ Възраждане ”, и „ Български напредък ”, само че от Движението поканата бе отклонена.

„ Трябва да се постави завършек на правенето на проинфлационни бюджети. Лявото клатушкане, за страдание, докара до това, че българските жители обедняха два пъти по-бързо от европейските. Това е и главната причина за високата инфлация в България и да не може да бъдем членове на еврозоната от 1 януари 2024 година Трябва да сложим завършек на проинфлационните бюджети, да създадем мощна страна, с цел да може регулаторните органи да се борят с високите цени ”, уточни Иванов.

„ Инфлацията е един от главните проблеми, който виждаме в днешни дни. Той засегна всички български и европейски жители. Във всички страни в Европа, които бяха наранени от инфлацията, видяхме, че най-вече бяха наранени тези, които са най-бедни, и тези, които са най-близо до войната. Има метод по какъв начин да овладеем инфлацията - това може да стане без да подвигаме налозите и без да упрекваме хората, че видите ли имат почтени приходи, внезапно инфлацията е толкоз огромна. Нашият съответен проект се състои от три ограничения - замяна на цялостния състав на Комисия за защита на конкуренцията, която е с изминал мандат и в която са сътрудници с роднински връзки. Приоритет за дребните и междинни ферми, които да имат по-бърз достъп до пазарите и евтина българска сила ”, сподели Гюров.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР