Кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева се срещна с представители на

...
Кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева се срещна с представители на
Коментари Харесай

Невяна Митева: Да има комуникация и партньорство между изпълнителната власт и бизнеса ще бъде наш приоритет

Кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева се срещна с представители на дребния и междинния бизнес в Русе и разискаха проблемите им и какво може да се направи, с цел да се облекчи икономическият напън и тежестта върху предприятията, подбудени от пандемията и шока с цената на тока. Собствениците на предприятията споделиха, че най-големият им проблем са високите цени на тока, които покачват непланирано и фрапантно разноските им и са застрашени от банкрут.

Много е значимо когато и да е да чуваме гласа и проблемите на българския бизнес. Ще има посредници сред бизнеса и властта, с цел да може дейно и неотложно да се работи за бързо решение на проблемите им. Не може страната да основава спънки на бизнеса, тя би трябвало да оказва помощ за развиването на стопанската система. Ще притеглим специалисти от всяка сфера – икономисти, енергетици, финансисти, с цел да може да установим дейно и работещо съдействие с бизнеса, разяснява Невяна Митева.

Освен за цените на тока, производителите споделиха, че пандемията също се отразява сериозно на бизнеса им, тъй като огромна част от поръчките на непознатия пазар, включително и огромен брой страни в Европейски Съюз, са спрели поръчките и са ги пренасочили към компании в личните си страни. Ситуацията е доста тежка, поддържам настояванията на бизнеса за съответни обезщетения от страна на страната. Производителите и търговците сега понасят доста огромен потрес – високи цени на ток, инфлация, рестриктивните мерки поради пандемията. Държавата е длъжна да понесе част от тежестта и да им помогне да оцелеят, защото те дават работни места на милиони служащи, добави Невяна Митева. Според нея със забавянето на Плана за възобновяване и развиване беше пропуснато скъпо време и милиони, с които можеше да бъде подкрепена стопанската система ни предплатено. Огромна виновност за това има служебният кабинет и персонално на Румен Радев.

Представители на бизнеса споделиха, че за тях най-големият проблем е неналичието на образовани и квалифицирани фрагменти. Кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева показа, че за нея и проф. Анастас Герджиков, образованието е основен приоритет и ще работят за по-добрата подготовка на фрагменти - от учебното заведение, през университета, до непрекъснатото повишение на квалификацията на чиновниците. Държавата би трябвало да e сътрудник на бизнеса и да работи за по-доброто и съответно обучение, в крайник със актуалните условия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР