Кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев номинира Ивайло Ценов за

...
Кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев номинира Ивайло Ценов за
Коментари Харесай

Главчев номинирал Ивайло Ценов за външен министър, защото имал връзки с австрийското правителство

Кандидатът за длъжностен министър-председател Димитър Главчев номинира Ивайло Ценов за министър на външните в идното служебно държавно управление.

 

Това заяви през днешния ден интернет портала " Юрактив “ (Euractiv), представен от австрийската осведомителна организация АПА.

Като аргументи за избора си Главчев уточни 15-годишния опит на Ценов като консул във Виена и доста положителните му връзки с австрийското държавно управление.

 

 

" Ръководил съм се от това, защото, знаете, това е единствената страна, която е срещу приемането ни в Шенген и по суша ", сподели Главчев.

Назначаването е една от многото изненади в кабинета на Главчев, който стартира политическата си кариера като депутат от Политическа партия ГЕРБ.

Назначаването на Ценов за външен министър обаче не е несъмнено, до момента в който не бъде публикуван президентският декрет за назначение на служебно държавно управление, добавя „ Юрактив “.

Новото българско държавно управление се стреми към предварителни избори, които се чака да се състоят на 9 юни, комбинирани с изборите за Европейски парламент.

България още веднъж беше връхлетяна от политическа рецесия, откакто прозападните партии ГЕРБ и ПП-ДБ не можаха да се спогодят за плануваната през март месец промяна на държавното управление, заради което най-бедната страна в Европейски Съюз е изправена пред шести парламентарни избори в границите на три години.

Според Главчев главната цел на служебното държавно управление е да организира почтени избори и да продължи напъните за пълноправно участие на България в Шенген и в еврозоната, предава Българска телеграфна агенция.

Междувременно Коалицията ПП-ДБ упрекна претендента на длъжностен министър председател в представянето на политически стимулиран проектосъстав на длъжностен кабинет, за манипулиране на изборните резултати в интерес на някогашния министър-председател Бойко Борисов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР