Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков настоява служебният кабинет да

...
Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков настоява служебният кабинет да
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков: Въвеждането на зелените сертификати да се отложи. Заповедта изглежда като за друга държава |

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков упорства служебният кабинет да отсрочи въвеждането на зелените документи за достъп до разнообразни действия на закрити пространства. 

„ Изискването за зелен документ е допустимо единствено при висока степен за имунизиране. Правителството, назначено от Румен Радев, не направи нищо за шест месеца за повишение % на имунизирани и тази заповед наподобява като че ли е за друга страна. Заповедта на здравния министър значи, че цели браншове на стопанската система на следващия ден ще спрат работа. Още по-лошо е, че от на следващия ден лекарите и здравните служащи, които нямат документ, не могат да работят. Оставаме без лекари. Призовавам министър Кацаров да анулира заповедта си или да отсрочи влизането й в действие. Призовавам и господин Радев за възстановаване работата на Националния действен щаб, тъй като явно изпълнителната власт не се оправя със здравната рецесия ”, сподели проф. Герджиков в Пазарджик.

Мерките би трябвало да бъдат преосмислени и съгласувани със засегнатите страни, както и да се плануват съществени обезщетения за тези браншове, преди рестриктивните мерки да бъдат въведени, счита проф. Герджиков. 

„ Служебният кабинет и президентът Радев закъсняха и вместо ръководещите да наблегнат на огромна акция за имунизиране и за по-добро информиране на жителите за изгодите от имунизациите, бяха пропуснати по-спокойните летни месеци и в този момент още веднъж здравната система е на ръба, и не може да се оправи с приемането в лечебни заведения на всички пациенти, за които е належащо профилирано лекуване “, означи претендентът за президент. Проф. Герджиков счита също, че ръководещите би трябвало да възстановят активността на Националния действен щаб за справяне със обстановката с ковид, и деликатно да се проучват данните за заболеваемостта, проблемите в здравната система, на които би трябвало да се търсят незабавни решения и страната да подсигурява лекуване за всеки пациент. „ Бездействието на властта е незаконно, коства човешки животи и ще остави без приходи в най-тежките зимни месеци хиляди българи “, разяснява проф. Герджиков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР