Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов заяви

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов заяви
Коментари Харесай

Бербатов: На миналия конгрес беше направена гавра с Любослав Пенев

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов съобщи пред bTV, че е човек, който държи на думата си и който носи смяната. Бившият нападател на ЦСКА, Тотнъм и Манчестър Юнайтед съобщи, че е бил като прободен с кама в сърцето, когато е оповестил отдръпването си от националния тим през 2010 година

" Личният претекст да се кандидатирам е, че съм човек, който държи на думата си. Когато разгласих отдръпването си от националния тим, споделих, че ще пристигна миг да се оправи българския футбол и тогава да ме повикат. Този миг пристигна. Клубовете споделиха, че желаят смяна. Аз съм тук, носейки тази смяна. Както и другите претенденти, които носят смяна, както я схващат те тази дума.

Обещал съм на клубовете, когато се срещах с тях, че тяхното предпочитание за смяна би трябвало да бъде почетено. Хората, които са до мен, ме поддържат. Аз съм човек, който цялостен живот е бил деен, спортувал съм и съм се занимавал с други неща. Когато спреш със спорта е доста тегаво, имах интервал на блуждаене, в който се чудех накъде да продължа. С помощта на хората към мен и на избрани знаци, които проследявам, разбрах, че съм узрял за това нещо.

Клубовете са 531 публично, макар че БФС опитваше да ги завиши, с цел да не признае подписката ни. Съдът обаче я призна. На 12 октомври ще бъде конгресът, финално. Делегатите към момента не са оповестени, за какво не са - гадаем! Трябваше да ги разгласят в петък. Знаем, че са 531 тима, ще бъде най-хубавият вид тези тимове да бъдат показани от 531 делегата, само че към този момент не са оповестени делегатите. Защо - попитайте другата страна.

Клуб призрак е клуб, който няма активност, само че има право да гласоподава. Някои клубове се основават с тази цел, по този начин е било и в предишното. Нашата цел е да не допуснем такова нещо. Опитваме се с всички клубове, когато обикаляхме, че това е порочна процедура, която не би трябвало да съществува. Футболът е национална идея, всички би трябвало да схванат по какъв начин се организира конгресът, с цел да не се получи пародията от 2018 година. Не би трябвало да се гласоподава в ъгъла зад пердето, следен, това е смут. Тайната на вота се съблюдава, само че делегатът би трябвало да се вижда, интегрална бюлетина ", сподели Бербатов.

" На предишния конгрес беше направена подигравка с Любослав Пенев, тъй като той не беше позволен. Стоиш изолиран вътре и не знаеш какво се случва. Ние желаеме да се следва кода на ФИФА и УЕФА. Да, БФС е самостоятелна организация, само че в случай че се прави както би трябвало, няма какво да се крие. Миналия път се е излъчвало 15 минути от конгреса и след това един черен екран и пускат чак, когато индивидът към този момент е спечелил. Трябва да има телевизионно лъчение. Независимо кой ще завоюва.

Това е конкуренция, която би трябвало да бъде почтена и колегиална. Ще има Изпълком другата седмица и ще забележим какво ще решат за осъществяване на избора. Ако се решат същите неща като предишния път, значи конгресът ще бъде нагласен. Аз държа контакт с УЕФА. Лично съм приказвал с управителни органи, и съм помолил да има хора, които да бъдат наблюдаващи. Предния път имаше човек от Германия - Райнхард Гриндел, който след това беше упрекнат след това в корупция. Беше пийнал в залата.

Сам, оправдавам се, с моя екип, тъй като самичък нищо не мога да направя - аз, Стилян, Мартин, съвсем извървяхме целия път, срещнах се с всички клубове. Проблемите са доста и са най-дълбоки. Никой от другите претенденти не е обиколил страната, аз бях отворил вратите на стадионите за медиите, да снимат всичко. Сега слушам, че отново се събират по заведенията за хранене - ядене, пийване и празни приказки. Политиката е обвързвана с футбола. Без локалната власт в дребните региони, тимовете завършват. И кметовете споделиха, че към този момент не им се занимава с футбола. Важно е по какъв начин си провеждаш акцията, това желаех да кажа.

БФС се спонсорира от УЕФА, от страната, в случай че имат обща работа, и от разнообразни спонсори. От УЕФА парите не са усвоени. Борислав Михайлов сподели, че бюджетът на БФС е 80 милиона, което са доста пари. Противоречат си обаче, тъй като споделят, че в нашия футбол няма пари. Казват, че постройката на " Иван Асен II " е заложена за заем в размер на 30 милиона, нямам визия за какво.

Отказването от националния тим? Човек с годините научава доста разнообразни неща, отричане и отдръпване е друго. От националния тим в никакъв случай не съм се отказвал, не преставам да го поддържам и в този момент. Трупах познание и опит, виждах нещата, личностните нападки и характерности, хората, които са били тогава. Не ми е харесвало по какъв начин са работили. Казал съм си, че не мога да продължа с тези хора. Направил съм верния избор. Дали ми е било мъчно? Като да те прободат с кама в сърцето, само че трябваше да се направи.

Държа на думата си обаче, не може да се върна обратно. Бившият капитан Ивелин Попов се отдръпна по същата причина. И всичко води до този миг на 12 октомври. По време на обиколката ме питаха по какъв начин да са сигурни, че няма да се стигне до същото като с поколението от 1994 година Няма гаранция, това е изцяло естествен въпрос, ние сме изцяло друго потомство, друго възпитани, финансово самостоятелни, само че ние сами не можем, това е отборна игра - изпълнителен комитет, клубовете, за които се борим, има доста неща да се преправят, само че ние ще пробваме.

Това е 10-годишен проект, някои неща може и да не се получат, за жалост. Ще разберем след 12 октомври какво ще стане, действаме с всички законови ограничения. Настроен съм за победа, в моята кариера съм печелил и губил, дано клубовете гледат защо става въпрос ", съобщи някогашният капитан на България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР