Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов
Коментари Харесай

Бербатов включи пловдивския кмет и още политици в екипа си за Изпълком на БФС

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов показа през днешния ден предлагането си за Изпълнителен комитет. Сред имената изненадващо попада и името на пловдивския кмет от ГЕРБ Костадин Димитров.

Кандидатурата на Димитров не е единствената с политическа декорация измежду препоръчаните имена. Самото показване на претенденти за управлението на футболния съюз от претендент за негов президент е казус - до момента кандидатите за поста обявяваха екипа си по време на самия конгрес на БФС.

Сред препоръчаните от Бербатов общо 15 души са кметът на Благоевград Методи Байкушев (ПП - ДБ) и някогашният зам. министър-председател по ръководство на европейските средства в първото и второто служебно държавно управление на Стефан Янев, както и в това на Гълъб Донев - Атанас Пеканов.

" Това са хората, с които желаеме да управляваме, в случай че ни изберат ", съобщи Бербатов.

Освен изброените претенденти, свързани с политиката, в оферти Изпълком влизат още Стилиян Петров и Мартин Петров, Ясна Ставрева (арбитър в КАС), треньорите по футбол Петър Хубчев и Пламен Марков, юрист Георги Владов, професор Георги Попов, икономистът Петър Ганев, бизнесмените Дарин Маджаров (създател на платформата Уча.се) и Велизар Величков.

Бербатов е един от за правоприемник на Борислав Михайлов отпред на БФС преди Конгреса, който следва да се организира на 15 март в столичния хотел " Маринела ". След останалите са Мартин Касабов, който и в този момент е в управата, както и Георги Иванов-Гонзо.

Рекордьор по брой на трофеи " Футболист на България " (общо 7), Димитър Бербатов е един от последните национални играчи на международно равнище. Активната му кариера мина през немския " Байер Леверкузен " и британските " Тотнъм ", " Манчестър Юнайтед ", " Фулъм " и други

Той е и най-яростният критик на положението, в което БФС с Михайлов държи българския футбол в последните 18 години. Кандидат-президентът на българския футбол упорства за цялостна промяна в ръководството на съюза, нов формат на шампионатите и реставрация на инфраструктурата още от 2020-2021 година

По негова самодейност към този момент трета година тече правосъден развой за оборване на последния Конгрес на БФС от края на 2021 година Едновременно с това той и сътрудниците му организират обиколка измежду клубовете в страната, с цел да съберат поддръжка за новата стратегия за ръководство преди избора.

Избраното на предходния конгрес със съмнителна процедура управление на БФС и до момента не е вписано в Търговския указател. А това слага под подозрение и легитимността на свикването на нов избор за правоприемник на Борислав Михайлов.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР