Кандидатът за премиер на Продължаваме промяната Асен Василев се разшета.

...
Кандидатът за премиер на Продължаваме промяната Асен Василев се разшета.
Коментари Харесай

Асен Василев се разшета. Совалки за министри и мнозинство

Кандидатът за министър председател на „ Продължаваме промяната ” Асен Василев се разшета. Започна совалки за министри и парламентарно болшинство, което да ги избере.

Очаква се през днешния ден " Продължаваме промяната " да стартира договарянията с съдружните си сътрудници Българска социалистическа партия и Демократична България.

Малко откакто през вчерашния ден президентът Румен Радев връчи проучвателния мандат на Василев, ръководителят на парламентарната група на политическата мощ Андрей Гюров анонсира пред Българска национална телевизия, че договарянията започват в събота.

" Преговорите ще водим настрана с парламентарните групи, като ще се срещаме с тях по величина в Народното събрание. Така че започваме с " Българска социалистическа партия за България ", по-късно " Демократична България ", сподели Гюров.

Още нямаме 121 депутати, призна в „ Панорама ” Асен Василев. И добави, че въобще не е сигурен, че Политическа партия може да получи такава поддръжка, тъй като разчита единствено на нови отцепници от Има Такъв Народ. Сигнали за нови люспи обаче няма.

Според Гюров намирането на 121 депутати е " цивилизационен избор " на българските политици да поддържат посоката, определена от българските жители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР