Кандидатът за министър на енергетиката в правителството на проф. Габровски

...
Кандидатът за министър на енергетиката в правителството на проф. Габровски
Коментари Харесай

Бившият шеф на "Булгаргаз" направи смразяващи разкрития за далаверите на правителството "Петков" с природния газ

Кандидатът за министър на енергетиката в държавното управление на проф. Габровски - Николай Павлов, излезе незабавно на парламентарната естрада, с цел да репликира някогашния министър председател Кирил Петков, който го упрекна, че е ощетил страната с по 1 млн. лева дневно. От трибуната някогашният началник на " Булгаргаз " потвърди с обстоятелства, че Кирил Петков и Асен Василев са заплашили националната сигурност, като са изправили страната пред риск от заплащане на неустойки и преустановяване на контракта с Азербайджан.
 
Николай Павлов упрекна държавното управление на " Промяната ", че е взело газ от Азербайджан на четири пъти по-висока цена, като за това българите са надплатили 178 млн. $.
 
" Преди 1 година Кирил Петков и кръг, които се самопровъзгласиха за специалисти, които сътвориха една гигантска неистина. Това беше направено и беше тиражирано в обществото, с цел да мога да бъда отхвърлен от длъжността, която заемах и, с цел да могат да влязат медиаторите. Освободен беше и доцент Иван Иванов от КЕВР. Вкарването на медиаторите беше невероятно без да бъдем отстранени управлението на КЕВР и " Булгаргаз ". Посредниците заграбиха стотици милиони левове на гърба на българския консуматор. Сега и те, и техните политически настойници треперят и ги е боязън ", акцентира някогашният началник на " Булгаргаз ".
 
" Към сегашния миг загубите на " Булгаргаз " за милиард и нещо, пазарът на природен газ беше разрушен. Това подрони престижа на българската страна пред нашите сътрудници и съдружници. " Булгаргаз " беше гръбнакът на българската стопанска система, осигуряваше най-малко 1 милиард, който влизаше в стопанската система на страната ", разгласи Николай Павлов.
 
Павлов съобщи, че са избавили страната от заплащането на големи неустойки, благодарение на кралския юрист.
" Г-н Кирил Петков, на 4 май, дадохте дума отсам, от тази естрада, че газопроводът ще бъде издигнат. Какво се случи обаче? Нито беше издигнат на 1 юли, нито България получаваше количествата на договорната цена. Напротив. Вие не договорихте нито един киловатчас на договорната ниска цена. Двете трети, които ги получиха от азерите, ги получиха на четворна цена. Надплатени бяха 178 млн. $. Ето това се назовава надплащане! Нещо повече - също така, покачвайки цената, вие покачихте и банковата гаранцията, което значи и 100 млн. нови $. Ние спасихме контракта, само че в този момент ще му напомня на Петков на 18 декември какво говореше ", приключи Николай Павлов. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР