Кандидатът за министър на енергетиката Николай Павлов взе думата от

...
Кандидатът за министър на енергетиката Николай Павлов взе думата от
Коментари Харесай

Николай Павлов към Кирил Петков: Отстранихте ме от Булгаргаз, за да влязат посредниците и договорихте 4 пъти по-скъп газ

Кандидатът за министър на енергетиката Николай Павлов взе думата от трибуната, преди да бъде отхвърлена кандидатурата за министър председател на Николай Габровски, с цел да каже, че " Продължаваме промяната " са разрушили пазара на природен газ у нас и поради тях " Булгаргаз " сега са с насъбрани 1,2 милиарда задължения и загуби.

„ Сега те и техните политически настойници треперят, тъй като ще бъдат разобличени, тъй като ще им бъде потърсена сметка и ги е боязън, тъй като истината ще излезе нескрито “, съобщи Николай Павлов. 

Павлов беше предизвикан от самия Кирил Петков, който съобщи, че е срещу неговата кандидатура. Бившият министър председател съобщи от трибуната, че Николай Павлов е ощетявал страната като началник на " Булгаргаз " с по 1 милион на месец. 

Договорихте 4 пъти по-висока цена на газа. С тези думи се обърна от парламентарната естрада към съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков номинираният за енергиен министър Николай Павлов, някогашен началник на " Булгаргаз ".



“Преди 1 година Кирил Петков и кръг, които се самопровъзгласиха за специалисти, сътвориха една гигантска неистина. Това беше направено и беше тиражирано в обществото, с цел да мога да бъда отхвърлен от длъжността, която заемах и, с цел да могат да влязат медиаторите. Освободен беше и доцент Иван Иванов от КЕВР. Вкарването на медиаторите беше невероятно, без да бъдем отстранени управлението на КЕВР и " Булгаргаз “. Посредниците заграбиха стотици милиони левове на гърба на българския консуматор. Сега и те, и техните политически настойници треперят и ги е боязън. Към сегашния миг загубите на " Булгаргаз “ са за милиард и нещо, пазарът на природен газ беше разрушен. Това подрони престижа на българската страна пред нашите сътрудници и съдружници. " Булгаргаз “ беше гръбнакът на българската стопанска система, осигуряваше най-малко 1 милиард, който влизаше в стопанската система на страната “, разгласи Николай Павлов.

Относно азерския газ, ние предотвратихме заплащането на неустойки и опазване на договорите, безапелационен е Павлов.

Народът би трябвало да знае – двете трети, които ги получиха от Азербайджан, ги получиха на четири пъти по-висока цена, надплатени бяха 178 милиона $, съобщи Павлов. " 1 милион 930 хиляди $ – това се назовава надплащане. И освен това, също така договорът е обвързван с банкова гаранция. Покачвайки цената, вие покачихте и банковата гаранция, което значи нови 100 милиона $, плюс спомагателни разноски за " Булгаргаз “.

" Истината за азерския газ е следната - ние спасихме контракта, предотвратихме заплащането на неустойки благодарение на кралския юрист на Англия на БЕХ, тъй като газовата връзка беше още непостроена ", съобщи Павлов. Той разкри още, че Кирил Петков го е карал да заведе дело против азерския снабдител на газ.

" Вие, на 4 май дадохте дума, че газопроводът ще бъде издигнат и България ще получава азерски газ. Нито беше издигнат газопроводът на 1 юли, нито България получаваше контрактуваните количества. Българският народ би трябвало да знае. Двете трети, които ги получиха от азерите, ги получиха на 4 пъти по-висока цена. 178 млн. $ бяха надплатени. 1,93 млн. $ е било надплащането. Покачвайки цената, вие увеличихте и банковата гаранция. Ние спасихме контракта, само че Кирил Петков какво говореше - вие би трябвало да заведете дело ", продължи с фактологията Николай Павлов.

" Моята визитка се вижда на страницата на " Булгаргаз " - 95% от пазара го държеше " Булгаргаз ", заключи още някогашният началник на сдружението, който беше отхвърлен от поста си от кабинета " Петков ".

Изказването му беше дълго и бурно приветствано от пленарната зала.

Преди това Делян Добрев от ГЕРБ пък уточни, че Петков е направил признания и разгласи, че по неговия сигнал в Министерство на вътрешните работи е осъществена инспекция от ГДБОП и преписката е предадена в прокуратурата, където е и тази на ДАНС за случилото се в " Булгаргаз " и газовите доставки.

" Препоръчвам ви да не атакувате Николай Павлов, тъй като той е очевидец по това дело против вас и това е повода да сте срещу него. Ако Николай Павлов стане, вие ще лежите ", обърна се към Кирил Петков депутатът от ГЕРБ.

" Показахте цялостната си непросветеност ", реагира Петков, като уточни, че два месеца ГЕРБ не съумели да създадат държавно управление.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР