Кандидатът за кмет от коалиция Алтернативата на гражданите (24 в

...
Кандидатът за кмет от коалиция Алтернативата на гражданите (24 в
Коментари Харесай

Христо Димитров: Започваме подписка за отделянето на Виница в собствено районно кметство

Кандидатът за кмет от коалиция „ Алтернативата на жителите ” (24 в бюлетината) инициира подписка за обособяването на кв. „ Виница ” в обособен административен регион на града. От години жителите недоволстват против неприятното ръководство на квартала, който сега попада в регион „ Приморски ”.

„ Виница е един от най-динамично разрастващите се квартали. Инфраструктурата обаче доста изостава. Нарастват потребностите от благоустройство и най-много надзор. Липсват зелени площи, детски площадки, тук-там даже няма канализация. Нашият квартал е задоволително огромен и от дълго време има потребност от повече ” – това показа Снежана Гогушева, гражданин на кв.Виница и претендент за общински консултант от коалиция „ Алтернативата на жителите ” (преференция 113).
Гласове за образуването на настрана районно кметство, което да събира освен жителите на Виница, само че и околни местности се чуват от над десетилетие. Тези стремежи обаче биват ловко отклонявани с палиативни ограничения като назначението на зам-кмет към регион „ Приморски ”. По закон кварталът се оказва в сходно състояние с доста други квартали, където действително записаните с непрекъснат адрес жители са доста по-малко от действителните заради потребността им да аплайват в детски градини, ясли и така нататък

„ За нас тази петиция е стъпка в посока осъществяване на нашата стратегия. За „ Алтернативата на жителите ” е значима децентрализацията и опцията хората да вземат решение бързо и дейно проблемите в кварталите си. Това стартира с връзка с тях и устанoвяване на същинските им потребности и стремежи. Очевидно е, че към квартала не се поставя особена грижа – значимото е да търсим аргументите. Дали в реалност има потребност от независимо районно кметство или може да се търси и друго решение – дано хората да кажат ”. – разяснява Христо Димитров, претендент за кмет на Варна.
Новата групировка, събираща огромна част от сполучливите хора на града от разнообразни области, се включи в изборната конкуренция в последния миг, само че натрупа от ден на ден поддръжници измежду жителите на Варна. Водачът на листата Христо Димитров се разгласи за децентрализация на локалното ръководство в две направления. На първо място за избор на кмет и общински съветници, без взаимозависимост от „ сглобката ” в София, както и за връщане на повече пълномощия в районните кметства. В момента районните кметове са в доста мощна взаимозависимост от огромната община и не могат да реагират задоволително бързо на проблемите на жителите.

Подписите ще бъдат събирани в квартала. Точното място и час ще бъдат оповестени в страницата на „ Алтернативната на жителите ”, както и в.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Местни избори 2023. Спонсорирана обява.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР