Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев, който беше издигнат

...
Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев, който беше издигнат
Коментари Харесай

Кандидатът-милионер Васил Терзиев: Няма да крада хората. Обещавам да получавам заплата от 1лв.

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев, който беше повдигнат от Политическа партия, Демократична България и „ Спаси София “, даде обещание да получава алегорична заплата от 1 лева, в случай че бъде определен на поста. Останалите пари ще се употребяват за планове на жители и облагородяване на градската среда. „ Аз няма по никакъв метод да се възползвам от обществена активност. Няма да извършвам кражба хората “, разяснява Терзиев пред „ Дарик “.
Кандидат-кметът уточни още, че на София би трябвало да се гледа като на артикул, който да е конкурентен на европейската карта, като по този метод убедиш хората да изберат за уикенда българската столица вместо Рим или Виена. Според него през мандата на Йорданка Фандъкова не е направено задоволително за развиването на културния туризъм. Целта му като кмет ще бъде и да увеличи качеството на градския превоз. „ Смятаме да стане с 30% по-бързо напредването с публичния превоз “, уточни той.
Други проблеми, които Терзиев означи, са тези с некачествените поправки.
„ Проблемът е на няколко равнища. Първо е самото планово обмисляне. Има ужасно доста дупки в заданието. И изпълнителят вместо да следва до запетаята какво е написано, му се постанова да взема много огромни решения по свое убеждение, което не е добре. Там идва вторият проблем – качеството на осъществяването. После идва качеството на надзор, който доста пъти го няма. Има и доста огромна диспропорция сред цената на даден ремонт и наказването да не го направиш. Не може планът да бъде за 5 млн., а санкцията 100 000 лева “, изясни Терзиев. Според него едно от решенията е общината да предложения строителни компании извън. Ако желаеме да се научим по какъв начин се прави, може би би трябвало да поканим португалска компания да пристигна тук за наш позор да ни подреди паветата “, разяснява той.
По отношение на дефицита на детски градини, Терзиев съобщи, че упоритостта му е казусът да се реши до 4 години. „ Приоритетно финансиране за отчуждаване на парцели за детски градини. Приоритетно планиране на нови. През последните 15 години общината е могла да направи много по тази причина да отчужди парцели, които са били с УПИ за детска градина, само че не е направено по номиналните цени, по които е можело да стане. Сега, в случай че стане, ще стане с разнообразни параметри, което ще оскъпи градините “, уточни претендентът за кмет. Друга концепция, която е дискутирана с районни кметове е опцията за в допълнение натоварване на настоящите детски градини.
Терзиев бе безапелационен, че за него тематиката за предишното не е сложна.
„ Не считам, че има нещо, от което да се срамя. Било ми е ясно, че това ще бъде тематика за диалог. Стана по този начин, че около моята кандидатура още веднъж стартира един недоизговорен диалог за предишното “, съобщи той във връзка с рецензиите, че неговите дядо, братът на дядо му и татко му са били управителни фрагменти и чиновници в Държавна сигурност. Но не ги загатна, както и Държавна сигурност. Говори за предишното най-общо.
„ Трябва да погледнеш към предишното като място, от което да черпиш уроци, с цел да не повтаряш остарели неточности. Но не може предишното да диктува бъдещето. То е източник на познание като инструмент за постояване на едно по-добро бъдеще “, сподели още Терзиев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР