Кандидатът за кмет на София Мая Манолова представи днес управленската

...
Кандидатът за кмет на София Мая Манолова представи днес управленската
Коментари Харесай

Манолова представи план с над 340 мерки за нов модел на управление на София



Кандидатът за кмет на София Мая Манолова показа през днешния ден управническата си стратегия за развиване на столицата, в която има пет управнически стълба с общо над 340 ограничения, които дават решения на повече от 190 разпознати от екипа й казуса, заяви пресцентърът на някогашния омбудсман.

Петте съществени тематики в нея са " София - светла, интелигентна и честна ", " София - чиста, уютна и зелена ", " София - комфортна и подредена ", " София - с грижа за жителите " и " София - привлекателна и заможна ". " Така ще променим досегашния модел на ръководство на столицата. Решенията ще се вземат на ярко, от законните органи. Правилата ще важат за всички. Гражданите ще вземат участие в ръководството. Заедно ще си върнем похитения град ", акцентира още тя.

За реализиране на първата цел Манолова съобщи, че ще вкара електронни референдуми, основани на блокчейн технология като най-ефективната антикорупционна мярка. " До края на мандата ще цифровизираме до 90% от услугите в Общината. Така всеки документ ще може да се изпраща и получава с клик, вместо в плик ", сподели кандидат-кметът.

 Манолова показа проект с над 340 ограничения за нов модел на ръководство на София

Манолова даде обещание всеки жител да може да подава сигнали по електронен път, като следи в действително време къде се намира тя и кой чиновник я бави. Освен това в действително време щели да се наблюдават и всички обществени разноски. " Така ще прекъснем хранителната верига на корупцията в общината ", счита тя.

Ревизия на общинските компании

Като мярка за прекъсване на източването на общинските сдружения кандидат-кметът уточни, че ще се направи незабавна проверка на всички общински компании.

 Манолова показа проект с над 340 ограничения за нов модел на ръководство на София

В битката за чиста и зелена столица Манолова възнамерява да предприеме фрапантни ограничения против замърсителите, които тя назова трите " К " – коли, тиня, комини. " Ще разположим станциите за премерване на чистотата на въздуха дружно с жителите – на сериозните места, а не в парковете. А данните ще се разгласяват в действително време ", сподели претендентът за кмет.

За сметосъбиране се възнамерява обществено оповестяване на договорите, надзор и драконовски наказания. Съдбата на плануваната за създаване инсталацията за горене на боклука ще се реши от столичани на локален референдум ", сподели още Мая Манолова.

Спиране на презастрояването

Кандидатът за кмет уточни, че ще се концентрира върху ограниченията срещу презастрояването, изключително в междублоковите пространства, детските площадка и парковете. " Собствениците на тези парцели ще бъдат заслужено обезщетявани и ще бъдат освободени от такса боклук за терени за озеленяване ", подчертава още Манолова.

Част от програмата е и развиваме София на Север с нискоетажни здания и еднофамилни къщи, като общината построи инфраструктура и ще обезпечи транспортни връзки

 Манолова показа проект с над 340 ограничения за нов модел на ръководство на София

Манолова разгласи и дълготрайна стратегия за създаване и поправяне на тротоарите в София, както и цялостна стратегия за създаване на значимите транспортни връзки – на бул. " Каблешков " до Симеоновско шосе, разширението на Околовръстния път, булевардите към Северната скоростна дъга.

Кметът и служителите потеглят с градския превоз

" Ще премахнем привилегиите за гратис паркиране в Синя и Зелена зона на висши общински чиновници и техните другари. Кметът и общинските чиновници ще употребяваме градския превоз ", съобщи Манолова.

Тя е на мнение, че до края на мандата си ще обезпечи детска ясла и градина за всяко дете. Сред ограниченията са още тласъци за младите фамилии, за раждане на първо, второ и трето дете, стратегия за строителство на общински жилища, стратегия за възобновяване на фасадите на исторически здания в градския център, ограничения за сигурността на жителите, осветление на парковете и доизграждане на видеонаблюдението.

 Манолова показа проект с над 340 ограничения за нов модел на ръководство на София

Мая Манолова даде обещание, че няма да усилва налозите, бюджетът ще се харчи обществено и транспарантно и в действително време всеки ще може да следи правените разноски. По отношение на подобряването на бизнес-климата се планува цифровизация на общинските услуги и намаляването на разрешителните и регистрационни режими.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (120)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР